Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Sortirnicu na Dolinama Kohezijski fond sufinancirat će s 85 % od ukupnog iznosa projekta

Grad Bjelovar dobio je odluku o sufinanciranju projekta Izgradnje i opremanja postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada, vrijednoga 43.317.886,82 kuna.

Tako će se iz Kohezijskog fonda u tu svrhu izdvojiti 36.820.203,79 kn, što je 85% od ukupne vrijednosti projekta, istaknuo je na konferenciji za novinare gradonačelnik Dario Hrebak. Buduće postrojenje nalazit će se pokraj reciklažnoga dvorišta na odlagalištu otpada “Doline”, a u sklopu kojega je u planu i postrojenje za biološku obradu odvojeno sakupljenog otpada, pojasnio je predsjednik Uprave Komunalca Ivan Ivančić.

U sortirnici će se izdvajati plastika, papir, karton, tekstil, staklo i metal, a predviđa se da će se u kalendarskoj godini prikupiti 2.062,40 tona sortiranog otpada, pogodnoga za recikliranje. Gradonačelnik je tom prilikom istaknuo kako vjeruje da bi za gradnju postrojenja sve moglo biti spremno do jeseni, a nada se i konačnoj odluci o sufinanciranju buduće kompostane.

Uz Grad Bjelovar, koji je nositelj, sudionici na projektu sortirnice su i Grad Daruvar, te općine Dežanovac, Đulovac, Kapela, Končanica, Nova Rača, Rovišće, Severin, Sirač, Šandrovac, Velika Pisanica, Veliko Trojstvo i Zrinski Topolovac.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content