Proglašeni najbolji sportaši Grada Bjelovara u 2011. godini

Proglašeni najbolji sportaši Grada Bjelovara u 2011. godini

Športska zajednica Grada Bjelovara je nakon pristiglih kandidatura, na temelju utvrđenih kriterija, izabrala najbolje sportašice i sportaše Grada Bjelovara u 2011. godini.

Na svečanom proglašenju u petak, 27. siječnja 2012. godine gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec, predsjednik Gradskog vijeća Željko Maletić, zamjenica gradonačelnika Đurđica Ištef Benšić, predsjednik Športske zajednice Milan Mateković, te Stjepan Grula, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Bjelovara uručili su priznanja najboljima.

U 2011. godini:

  • najbolja sportašica je Diana Letica, članica Taekwondo kluba Omega,
  • najbolji sportaš je Petar Gorša, član Streljačkog društva Bjelovar 1874.,
  • najbolja ženska ekipa je Stolnoteniski klub Bjelovar, seniorke,
  • najbolja muška ekipa je Rukometni klub Bjelovar, seniori.

Sve prisutne, uz ostale govornike, pozdravio je i gradonačelnik Antun Korušec. Nakon čestitki sportašima, njihovim trenerima i roditeljima gradonačelnik je napomenuo da je Grad Bjelovar u 2011. godini izdvojio za sport isto kao i u 2010. godini. Politika je Grada Bjelovara, rekao je, omogućiti normalno funkcioniranje sportskih objekata kako bi ih sportske ekipe i škole mogle koristiti. Također, Grad Bjelovar u okviru svojih mogućnosti natjecateljima osigurava sredstva za njihov rad. Najavio je da će nastaviti s radom na sportskim projektima kao što su sportski stadion, rekonstrukcija školsko-sportske dvorane, itd.

U svom govoru gradonačelnik je također pohvalio paraolimpijce i Bjelovarski sportski savez osoba s invaliditetom. Najboljim sportašem s invaliditetom za 2011. godinu proglašen je Josip Slivar, atletičar senior. Najuspješniji junior s invaliditetom je Goran Jelić, također atletičar. Najbolja ekipa sportaša s invaliditetom je ekipa atletičara.

Sportaši godine Grada Bjelovara za 2011. godinu / 0.1 MiB /

Ljiljana Balažin
Foto: Branka Sobodić

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content