Gradonačelnik primio predstavnike Udruge za sport i rekreaciju – Sportske igre mladih

Gradonačelnik primio predstavnike Udruge za sport i rekreaciju

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec primio je u četvrtak, 16. studenoga 2011. godine u svom uredu predstavnike Udruge za sport i rekreaciju iz Splita Tihomira Gudića, izvršnog direktora, Ivana Pavića, glavnog koordinatora i Tomislava Vukojevića, direktora natjecanja Sportskih igara mladih.

Gradonačelnik Grada Bjelovara iskazao je svoje zadovoljstvo održavanjem Sportskih igara mladih. Djeci se tako širom Hrvatske u vrijeme ljetnih praznika pruža mogućnost sudjelovanja na sportskim natjecanjima, dok se finalistima osigurava i besplatno ljetovanju u Splitu.

Sportske igre mladih po prvi puta su održane 1996. godine, a šire područje Grada Bjelovara je u natjecanje uključeno već 1997. godine. Posljednjih godina moto manifestacije je Živimo život bez droge, jer droga oduzima život.

Na bjelovarskom širem području ove je godine održano regionalno natjecanje na kojem je sudjelovalo oko 1500 djece. Stoga Grad Bjelovar, uz direktan transfer novaca, pomaže i u osiguranju sportskih terena, itd. U skladu sa svojim mogućnostima, tako će Grad Bjelovar i nadalje raditi.

Izvršni direktor Tihomir Gudić je, uz zahvalu Gradu Bjelovaru i gradonačelniku na podršci i organizaciji, napomenuo da Udruga želi i planira podići Sportske igre mladih na puno veću razinu, te najavio novu koncepciju Igara. Najveća promjena bi bila ukidanje regionalnog natjecanja kako bi se omogućilo županijskim pobjednicima direktan odlazak na finale u Split. To bi značilo odlazak oko 250 djece s područja Bjelovara na finale u Split gdje bi uz natjecanja, imali i organizirano sedmodnevno ljetovanje. Iako novi plan iziskuje izdvajanje većih sredstava nadaju se da će se i ostali gradovi u županiji uključiti i pomoći organizaciju Igara u 2012. godini.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Back to top