Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

100.000 kuna za najbolju startup ideju tvrtci Ferrodus

Prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od dvanaest eminentnih stručnjaka iz različitih područja u četvrtak je, 3. svibnja 2018. godine, od ukupno 26 prijava, izabralo pet najboljih projekata. Među njima, prvo mjesto je osvojila tvrtka Ferrodus d.o.o. iz Bjelovara za inovativnu i jedinstvenu poduzetničku ideju bezmotorne trake za trčanje u luku s ferrofluid kočnicom.

  • Dobivenim iznosom planiramo razviti proizvod do kraja i plasirati ga na svjetsko tržište. Do sada smo proizvod razvijali vlastitim novcem, a ovaj dobitak dat će nam dodatan vjetar u leđa, odnosno ubrzat će cijeli proces. Također, postoji mogućnost povećanja broja zaposlenih, za sada nas je troje u tvrtci i ograničeni smo prostorom, no ovim dobivenim novcem mogli bismo i to promijeniti – rekao je Vedran Presečki, predstavnik tvrtke Ferrodus čiji je projekt proglašen najboljim startupom.

Uz glavnu nagradu Grada Bjelovara u iznosu od 100.000 kuna, Hrvatsko udruženje menadžera (HUM-CROMA) pobjedniku je osiguralo i stipendiju za pohađanje CROMA EDUcare mini MBA programa, čija je vrijednost 22.500 kuna. Također, za startup ideje, uz pobjedničku, za Stjepana Ćurića – ZAGICAST – imobilizacijski materijal te Alena Britvića i Krunoslava Kušeca – Fleksibilna upravljačka jedinica, HUM-CROMA i Poslovni anđeli – CRANE osigurat će besplatno mentoriranje u prvoj godini poslovanja.
Na svečanosti dodjele nagrada obratio se i gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak koji je, uz ostalo, rekao:

  • Želimo mijenjati ustaljeno negativno mišljenje o poduzetništvu, pokazati da je Grad Bjelovar drugačiji, da smo Grad koji je okrenut prema poduzetništvu, novim idejama, inicijativama. Grad koji želi da se mladi zadržavaju, stvaraju, budu kreativni potencijal. Želimo poslati poruku i investitorima da je naš Grad brz, učinkovit, da je ubojica poreza, da je poželjan za život i investiranje, da kuna koja se uloži u Gradu Bjelovaru vrijedi više nego bilo gdje u Republici Hrvatskoj, a možda i šire – rekao je gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak na početku javnog predstavljanja pet najboljih kandidata prilikom odabira pobjednika za dodjelu nagrade za najbolji Startup.

Prosudbeno povjerenstvo činili su renomirani hrvatski stručnjaci: Vladimir Ferdelji (HUM-CROMA), Saša Cvetojević (CRANE), Hrvoje Prpić (CRANE), Davorin Štetner (CRANE), Tajana Kesić Šapić (HGK), Danijela Sokolić (Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci), Zrinka Puharić (Veleučilište u Bjelovaru), Vedran Vujčić (Zagrebačka Banka), Igor Topljak (Erste & Steiermarkische bank), Esad Čolaković (HUM-CROMA), Edin Hodžić (IN2) i Danijel Baruškin (HPB).

Komisija je ocjenjivala, među ostalim, originalnost, postojanje konkurencije, brzinu realizacije, kao i utjecaj na lokalno gospodarstvo. Za prijavu na natječaj Startup Bjelovar 2018., bilo je važno imati dobru projektnu ideju s potencijalom inovativnosti ili otvaranja novih radnih mjesta, neovisno o godinama, djelatnosti ili geografskoj lokaciji.
U ime prosudbene komisije obratio se Davorin Štetner (CRANE) koji je rekao da prosudbenoj komisije nije bilo lako odlučiti se među toliko dobrih ideja.

  • Komentari komisije bili su iskreni i u vidu proaktivne kritike – što bi vas trebalo dodatno osnažiti, popraviti područja o kojima smo razgovarati i ustrajati u realizaciji svoje ideje. Biti odabran među 26 prijavljenih nije mala stvar, samo trebate biti uporni i uspjeh neće izostati.

Nagrada za najbolju startup ideju, samo je jedna od niza mjera za poduzetnike koje je Grad Bjelovar donio u 2018. godini čime se želi potaknuti gospodarski razvoj, podignuti životni standard građana, povećati zaposlenost i učiniti Bjelovar suvremenim i atraktivnim gradom za ulaganje, rast i razvoj.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content