Startup Europe Week 2018 u Bjelovaru

Grad Bjelovar, uz podršku Tehnološkog parka Bjelovar, Veleučilišta u Bjelovaru, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni Ured Bjelovar, Hrvatske gospodarske komore – Županijska Komora Bjelovar i Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije organizira Startup Europe Week koji se održava od 5. do 8. ožujka.

Inicijativu za organizaciju ovog događaja, koji se osim u Bjelovaru, istovremeno održava u više od 200 gradova diljem Europe, pokrenula je Europska komisija. Bjelovarski Startup Europe Week u ponedjeljak, 5. ožujka 2018., otvorili su gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak, dekanica Veleučilišta u Bjelovaru Zrinka Puharić, direktorica Županijske komore Bjelovar Martina Posavac, predsjednik Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije Goran Grgić te rukovoditelj Odjela za tržište rada Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Bjelovar Nenad Martinovski.

Nakon otvorenja, uslijedilo je prvo predavanje, odnosno, panel “Bjelovar – grad za studiranje, posao, poduzetništvo i obrtništvo” te radionica “Od ideje do poduzetništva” na kojoj su sudjelovali i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić, direktorica Tehnološkog parka Ivana Jurković Piščević i prodekanica Veleučilišta u Bjelovaru Tatjana Badrov.

Gradonačelnik Dario Hrebak ponosan je što se Grad Bjelovar našao među gradovima organizatorima jer smatra kako je poduzetništvo grana u koju treba ulagati.

  • Moramo promijeniti društvenu paradigmu u Hrvatskoj, ne možemo svi raditi u gradskim upravama, županijama, ministarstvima, nego se ljudi trebaju okrenuti poduzetništvu. Građani samozapošljavanjem i zapošljavanjem članova svojih obitelji stvaraju nove dodane vrijednosti, stoga im je Grad Bjelovar sa suradnicima omogućio ovaj Startup Europe Week, kao dodatni poticaj i pomoć u ostvarenju istoga, rekao je gradonačelnik i podsjetio na još jedan program kojim Grad Bjelovar potiče i pomaže poduzetništvo – „Bjelovar startup 2018.“ natječaj za najbolju startup ideju, koju će nagraditi sa 100.000 kuna.

Za kraj prvog dana Dario Zorić, vlasnik obrta za edukaciju i poslovno savjetovanje Mandala 360, održao radionicu „Od ideje do poduzetništva“ na kojoj se moglo čuti kako ideje pretvoriti u prilike. U predstojećim danima polaznici će imati priliku sudjelovati na različitim radionicama, panelima i predavanjima na kojima će im, među ostalim, biti predstavljene poticajne mjere, natječaji putem kojih mogu financirati svoje poslovne ideje, kako poslovati s kriptovalutama te mnoge druge stvari.

Back to top