Grad Bjelovar nastavlja subvencionirati troškove umjetnog osjemenjivanja krava i junica (2011.)

Grad Bjelovar nastavlja subvencionirati troškove umjetnog osjemenjivanja krava i junica

U utorak, 1. veljače 2011. godine gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec potpisao je Ugovore o subvenciji troškova umjetnog osjemenjivanja krava i junica na području Grada Bjelovara u 2011. godini s ovlaštenim davateljima usluga umjetnog osjemenjivanja.

To su:

  • Ivan Đureković, član Uprave Veterinarske stanice Bjelovar d.o.o.,
  • Josip Majcan, direktor veterinarske ambulante Majcan d.o.o.,
  • Franjo Gorza, direktor veterinarske ambulante Gorzavet d.o.o.,
  • Mladen Šolčić, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Šolčić

Grad Bjelovar subvencionirat će svako umjetno osjemenjeno grlo sa sto kuna. U tu svrhu planirano je 320.000,00 kuna u gradskom proračunu. Prošle godine umjetno je osjemenjeno 2700 grla.

Osim navedenog u proračunu Grada Bjelovara predviđeni su i ostali poticaji za razvoj stočarstva. Grad Bjelovar potiče stočare sa tisuću kuna za svako oteljeno žensko tele simentalske pasmine. Poticaji Grada Bjelovara u stočarstvu su, uz ostalo, planirani i za opremanje mini sirana, stručno usavršavanje mljekara, odvoz strvina, police osiguranja za stada, sufinanciranje kamata kredita, najam gradskog poljoprivrednog zemljišta pod povoljnim uvjetima, besplatno sudjelovanje na gradskom štandu na proljetnom i jesenskom sajmu te sufinanciranje međunarodne norme kvalitete.

Ljiljana Balažin
FOTO: Ljiljana Balažin

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content