Gradonačelnik potpisao ugovore o stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa sa još četiri polaznika

Gradonačelnik potpisao ugovore o stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa sa još četiri polaznika

U sklopu nacionalnog plana poticanja zapošljavanja u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje nastavlja se provedba mjere pod nazivom „Stručno osposobljavanje za rad, bez zasnivanja radnog odnosa“.

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec je u utorak, 1. ožujka 2011. godine potpisao ugovore o stručnom osposobljavanju sa četiri osobe više i visoke stručne spreme pravnog i ekonomskog smjera koje će se u Gradu Bjelovaru stručno osposobljavati u narednih dvanaest mjeseci.

To su:

  • Pero Bradvica, sveučilišni prvostupnik ekonomije
  • Dunja Ferenčić, sveučilišna prvostupnica ekonomije,
  • Iva Pažur, diplomirana ekonomistica i
  • Ivan Špiranec, stručni prvostupnik javne uprave

Početkom studenoga prošle godine na stručno osposobljavanje primljeno je osam osoba, od kojih su dvije zasnovale radni odnos u drugim tvrtkama. Sada je ukupno deset mladih osoba koje kroz stručno osposobljavanje za rad stječu radno iskustvo u Gradu Bjelovaru, te će im se pri završetku omogućiti polaganje stručnog ispita.

Mjera Vlade Republike Hrvatske namijenjena je mladim osobama koje su u evidenciji nezaposlenih sa završenim srednjoškolskim ili visokoškolskim obrazovanjem za koje je prema posebnim propisima potrebno položiti stručni ili majstorski ispit, odnosno obvezno imati odgovarajuće radno iskustvo. Ciljane skupine su nezaposlene osobe bez radnog iskustva i radnog staža sa završenim fakultetom, prvim stupnjem fakulteta ili višom školom do 29 godina starosti ili sa završenom srednjom školom do 25 godina starosti.

Svaki polaznik će od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje primati novčanu pomoć od 1.600 kuna mjesečno. U tih godinu dana stručnog osposobljavanja polaznicima će biti uplaćeni doprinosi za mirovinsko osiguranje (prvi i drugi stup).

Ljiljana Balažin
FOTO: Ljiljana Balažin

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content