Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Svečana dodjela uvjerenja o završenom obrazovanju odraslih

Dvadeset devet dugotrajno nezaposlenih osoba su, zahvaljujući projektu „Mi to možemo“, završili programe obrazovanja odraslih. Danas su im uručena Uvjerenja o završenom obrazovanju odraslih. Za računalnog operatera završilo je šesnaest osoba, za samostalnog knjigovođu sedam, poslove Internet marketinga završilo je dvoje ljudi, a četvero ih je završilo za poslove Suradnika za pripremu i provedbu EU projekata.

Zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara Valna Bastijančić Erjavec u toj im je prilici čestitala te rekla da joj je drago što su iskoristili priliku završiti program koji su izabrali, a koji im se upisuje u e-Radnu knjižicu. Stečenim novim zvanjem postaju konkurentniji na tržištu rada te se nada da će imati i sreće pri zapošljavanju.

Sljedeća grupa od 15 dugotrajno nezaposlenih osoba početkom ovoga mjeseca krenuli su s osposobljavanjem odraslih za računalnog operatera, samostalnog knjigovođu i gerontodomaćicu. Također, u projektu je planirano provođenje raznih radionica. Trenutno su u provedbi radionica pod nazivom “Poticanje samopoštovanja i samopouzdanja marginaliziranih skupina nezaposlenih osoba”, a uspješno je završena usluga mentorstva za primatelje minimalne zajamčene naknade i trening motivacijsko aktivacijskog savjetovanja za djelatnice partnera u projektu koje rade s nezaposlenim osobama na područjima povećanja zapošljivosti i socijalnog uključivanja.

Inače, projekt „Mi to možemo“ se u stopostotnom iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda. Radi se o milijun i četiristo tisuća kuna. Ciljanoj skupini od 60 dugotrajno nezaposlenih osoba, u ovom projektu omogućeno je besplatno sudjeluje u programima obrazovanja odraslih. Partneri u projektu su Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, Udruga osoba oštećena sluha BBŽ i Centar za socijalnu skrb Bjelovar, a Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Bjelovar kao suradnik u projektu informira i motivira nezaposlene za sudjelovanje u projektu.  

Podijeli s prijateljima!
Back to top