Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja 2014.

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja 2014., 29. rujna 2014. FOTO: Branka Sobodić

Dan Grada Bjelovara, 29. rujna, obilježava se od 1997. godine. Istodobno, od 2007. godine 29. rujna obilježava se i kao Dan bjelovarskih branitelja.

Svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Bjelovara otvorila je predsjednica Vanja Posavac. Tom prilikom, uz zahvalu hrvatskim braniteljima, rekla je da su mnogi branitelji dali svoje živote u obranu svoga grada i Hrvatske.

Gradonačelnik Antun Korušec je, uz ostalo, rekao da se za svaki Dan Grada i Dan bjelovarskih branitelja prisjećamo s posebnim pijetetom i emocijama svih poginulih branitelja. Osvrnuo se sa zadovoljstvom i na znanstveno – stručni skup Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija u Domovinskom ratu. U svom je govoru istaknuo i projekte koji pokazuju da Grad Bjelovar realizira svoju viziju razvoja.

Prisutnima se nadalje obratio Dragutin Novaković, predsjednik Zbora braniteljskih udruga Bjelovar, msgr. Josip Ptiček, generalni vikar Bjelovarsko-križevačke biskupije, Damir Bajs, župan Bjelovarsko-bilogorske županije, Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, Anka Mrak Taritaš, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja i Dragica Zgrebec, potpredsjednica Hrvatskog sabora. Svečanoj sjednici je nazočio i Milorad Batinić, potpredsjednik Hrvatskog sabora te saborski zastupnici Vedran Babić i Zlatko Tušak, general u mirovini Mladen Markač te drugi ugledni gosti.

Nakon prigodnih govora gradonačelnik Antun Korušec i predsjednica Gradskog vijeća Vanja Posavac uručili su javna priznanja Grada Bjelovara kako slijedi:

 1. Zlatna plaketa “Grb Grada Bjelovara” dodjeljuje se Trgovačkom društvu “Ceste, d.d. Bjelovar” za izuzetne uspjehe na području gospodarstva.
 2. Zlatna plaketa “Grb Grada Bjelovara” dodjeljuje se prim.mr.sc. Darku Košćaku, dr.med. za izuzetne uspjehe na području znanosti u zdravstvu.
 3. Zlatna plaketa “Grb Grada Bjelovara” dodjeljuje se Vladi Bartošu, dr.med.za izuzetne uspjehe na području zdravstva.
 4. Zlatna plaketa “Grb Grada Bjelovara” dodjeljuje se Mirjani Pacas, prof. za izuzetne uspjehe na području kulture i umjetnosti.
 5. Zlatna plaketa “Grb Grada Bjelovara” dodjeljuje se, Ljubici Zečić, nastavnici iz Bjelovara za izuzetne uspjehe na području odgoja i obrazovanja.
 6. Zlatna plaketa “Grb Grada Bjelovara” dodjeljuje se Ženskom rukometnom klubu Bjelovar za izuzetne uspjehe na području sporta.
 7. Zlatna plaketa “Grb Grada Bjelovara” dodjeljuje se Mladenu Marinkoviću iz Bjelovara za izuzetan doprinos Domovinskom ratu.
 8. Zlatna plaketa “Grb Grada Bjelovara” dodjeljuje se trgovačkom društvu Komunalac d.o.o. Bjelovar za izuzetne uspjehe na području ekologije i zaštite okoliša.
 9. Pečat Grada Bjelovara dodjeljuje se trgovačkom društvu Vidik d.o.o., za značajan doprinos na području gospodarstva.
 10. Pečat Grada Bjelovara dodjeljuje se Jasni Ivanišević, ekonomistici iz Bjelovara, za značajan doprinos na području odgoja i obrazovanja
 11. Pečat Grada Bjelovara dodjeljuje se Zvoni Cvitkoviću iz Gornjih Plavnica, za značajan doprinos na području gospodarstva.
 12. Pečat Grada Bjelovara dodjeljuje se Đuri Kličku iz Bjelovara za značajan doprinos Domovinskom ratu.
 13. Pečat Grada Bjelovara dodjeljuje se, Snježani Srdić iz Bjelovara, za značajan doprinos na području kulture i umjetnosti.

Također, Odlukom gradonačelnika Grada Bjelovara posebnu javnu zahvalu na svečanoj sjednici dodijeljene su:

 1. Ivanu Orloviću iz Bjelovara za značajan doprinos Domovinskom ratu, 
 2. Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Tomaš za značajan doprinos vatrogastvu i
 3. Diani Radovanović iz Bjelovara (posthumno) za značajan doprinos u djelatnosti odgoja i obrazovanja.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević i Branka Sobodić

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content