Pustili balone u povodu Svjetskoga dana svjesnosti o autizmu

Puštanjem balona obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu 2016., a obilježavanju su se pridružili i gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec i njegova zamjenica Lidija Novosel, 2. travnja 2016., sajamski prostor u Gudovcu FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Udruga za autizam Bjelovar iskoristila je 19.proljetni međunarodni bjelovarski sajam kako bi upoznali ljude s tom mnogima nepoznatom udrugom, ali i Svjetskim danom svjesnosti o autizmu. U mnogim gradovima u Hrvatskoj i Europi taj se dan obilježava puštanjem balona u zrak kako bi na simboličan način upozorili na teške životne i društvene probleme autistične djece, mladih i odraslih osoba, ali i njihovih obitelji.

U obilježavanju Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, u subotu 2. travnja 2016., pridružili su se i gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec i njegova zamjenica Lidija Novosel. Točno u podne s članovima Udruge za autizam Bjelovar u zrak su pustili mnoštvo plavih balona.

Obilježavanje tog važnoga dana, prošlo je uz poruku dogovorenu na razini krovne organizacije AUTISM EUROPE. Ona je ove godine glasila: „Autizam – poštovanje, prihvaćanje, inkluzija!“

Udruga za autizam Bjelovar ima 33 člana među kojima je 14 autističnih osoba, djece i mladih od 4 do 27 godina. U Udruzi ističu veliko zadovoljstvo suradnjom s Gradom Bjelovarom koji im je pomogao u uređenju prostorija, koje im je ustupio na korištenje u trajanju od pet godina. Također, predsjednica Udruge za autizam Bjelovar, Suzana Jurić rekla je kako je podrška Grada Bjelovara još važnija u njihovim aktivnostima kojima stalno upozoravaju na velik socijalni problem autistične djece i mladih.

TEKST: Kristina Turković
FOTO: Dubravka Dragičević

Back to top