Tehno – drvo d.o.o. u Bjelovaru proslavilo godinu dana rada

Tehno - drvo d.o.o. u Bjelovaru proslavilo godinu dana rada, 23. ožujka 2016. FOTO: Kristina Turković www.bjelovar.hr

Uspješan rad u bjelovarskom poslovnom centru, koji traje već godinu dana, Tehno-drvo d.o.o. Rijeka odlučilo je, u srijedu 23. ožujka 2016., proslaviti s čelnicima Grada Bjelovara i radnicima u svom pogonu. Riječ je o tvrtci koja se bavi preradom drveta, a primarna djelatnost joj je proizvodnja visokokvalitetnog troslojnog parketa iz domaćeg drveta.

Gradonačelnik Bjelovara, Antun Korušec, i njegove zamjenice, Jasna Višnjević i Lidija Novosel, posjetili su pogon te tvrtke i u svečanom okruženju uvjerili se u zadovoljstvo 193-je radnika.

Gradonačelnik je izrazio veliko zadovoljstvo investitorom Teho-drvo d.o.o. Rijeka i njegovim vlasnikom, Jozom Kalemom, koji je omogućio nastavak rada drvne industrije u Bjelovaru i zadržao radna mjesta, ali i zaposlio nove ljude.

Svjedočili smo propasti firmi koje su prije bile na ovom mjestu kao i tome da su još prije godinu i pol ovdje bili uništeni pogoni, radnici na ulici, zastarjeli strojevi koji nisu radili i blato do koljena u tvorničkom krugu, a onda je gospodin Kalem kupio firmu, uložio najmanje 25 milijuna eura u pogone i pokrenuo proizvodnju čime smo dobili suvremenu tvornicu i zadovoljne radnike, istaknuo je na svečanosti gradonačelnik, Antun Korušec. Zahvalio je investitoru na takvom potezu i na tome što ima daljnje planove ulaganja u tvornicu u Bjelovaru. Poželio je da u gradu ima više takvih investitora koji će omogućiti razvoj gospodarstva.

Jozo Kalem, vlasnik tvrtke Tehno-drvo d.o.o. Rijeka, rekao je kako se u Bjelovaru u godini dana preradilo oko 40 tisuća tona drveta. Pohvalio je vrijedne radnike te je naglasio kako je preko njihovih ruku ta količina drveta prešla više puta pa možemo govoriti i o više od 100 tisuća tona tereta. Više puta je istaknuo zadovoljstvo radnicima s kojima, kaže, nije do sada bilo problema, nije bilo kašnjenja na posao, nije bilo sudskih sporova, nema puno bolovanja te je dodao da je to najveća vrijednost koju tvrtka može imati. Uskoro, rekao je, očekuju i lokacijsku dozvolu za benzinsku postaju koju grade, a u planu je i obnova dviju postojećih hala, što je samo dio investicija koje Tehno-drvo planira u Bjelovaru.

Zadovoljstvo radom tvrtke nije skrivao ni voditelj poslovnice u Bjelovaru, Boris Sobodić, koji je istaknuo kako se radi u četiri smjene sedam dana u tjednu. Napomenuo je da je u pogonu od početka rada ispiljeno 35 tisuća kubika trupaca što je premašilo sva očekivanja.

TEKST I FOTO: Kristina Turković

 

 

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content