Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Otvorena izložba braniteljskih radova

Otvaranje izložbe braniteljskih radova u organizaciji Udruge HRV - ogranak Bjelovar povodom Uskrsa 2016., 24. ožujka 2016. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Bjelovarski ogranak Hrvatskih ratnih veterana, u četvrtak 24. ožujka 2016., na Gradskoj je tržnici postavio izložbu vlastitih radova – slika, ručno izrađenih satova od drveta, keramičkih radova, drvenih minijatura, ali i, prigodno uoči Uskrsa, pisanica i ostalih uskrsnih ukrasa. Veterane su došle podržati i zamjenica bjelovarskoga gradonačelnika, Lidija Novosel, te predsjednica Gradskog vijeća, Vanja Posavac.

Zamjenica gradonačelnika, Lidija Novosel, tom je prilikom pozdravila sve prisutne branitelje i pohvalila njihov rad i darovitost koja se vidi na izložbi te je i službeno otvorila prodajnu izložbu koja traje do 26. ožujka. Također, izrazila je zadovoljstvo osnutkom bjelovarskog ogranka Hrvatskih ratnih veterana jer svojim radom potiču branitelje na aktivnost i kvalitetno korištenje slobodnog vremena. Velik broj branitelja, nažalost, je nezaposlen ili imaju mala primanja, nastavila je zamjenica Novosel, stoga im poticanje na kreativnost i rad vlastitim rukama pokazuje da su korisni, što je vrlo važno. Upravo zato im Grad Bjelovar, dodala je, daje potporu u onome što danas rade jer u prošlosti su dali najviše što su mogli od sebe – riskirali su živote za slobodnu Hrvatsku. Lidija Novosel istaknula je i da se nada da će u budućnosti okupiti i više branitelja koji će se baviti kreativnim radom te da će na taj način, prodajom rukotvorina, pomoći sebi i zajednici.

Branitelje je pozdravila i predsjednica Gradskog vijeća, Vanja Posavac, koja im je čestitala na izložbi i zaželjela im sretne uskrsne blagdane.

Voditelj bjelovarskog ogranka Hrvatskih ratnih veterana, Marijan Novosel, istaknuo je zadovoljstvo potporom Grada Bjelovara te je pozvao sve građane da pogledaju njihovu prvu izložbu i kupe ponešto. Napomenuo je kako su oni udruga koja se skuplja kako bi svojim najpotrebitijim članovima pomagala i to svojim radom te se nada da će u budućnosti biti puno izložbi. Rekao je kako bjelovarski ogranak trenutačno ima oko 150 branitelja, a na izložbi ih izlaže deset te da vjeruje da će se uskoro situacija sa članstvom puno poboljšati.

TEKST: Kristina Turković
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content