Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Grad Bjelovar u povodu Uskrsa darivao korisnike Pučke kuhinje

Grad Bjelovar u povodu Uskrsa darivao korisnike Pučke kuhinje, 24. ožujka 2016. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Kao i prijašnjih godina u povodu Uskrsa, u četvrtak 24. ožujka 2016., predstavnici Grada Bjelovara posjetili su Pučku kuhinju. Gradonačelnik, Antun Korušec, njegove zamjenice, Lidija Novosel i Jasna Višnjević, predsjednica Gradskoga vijeća, Vanja Posavac, te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Milan Mateković, donijeli su 47 darovnih paketa za korisnike.

Paketi su sadržavali osnovne namirnice koje se obično nalaze na uskršnjem stolu i koje su potrebne za pripravu blagdanskih delicija – jaja, šunka, majoneza, hren, ulje, brašno, šećer, keksi, čokolada i slično.

Gradonačelnik, Antun Korušec, tom prilikom novinarima je rekao da je cilj Grada Bjelovara brinuti o svojim sugrađanima pa tako i onima kojima je to najpotrebnije te da želi da za blagdane svi imaju nešto tradicionalno na stolu, poput šunke, kako bi im uljepšalo te dane. Istaknuo je sjajnu suradnju s Caritasom Župe svetoga Antuna Padovanskog, u čijem sklopu djeluje i Pučka kuhinja, te je napomenuo kako svaki paket, namijenjen korisnicima, stoji 160 kuna što Grad financira iz posebnih sredstava, neovisno o 250 tisuća kuna koje izdvaja svake godine iz proračuna za rad Pučke kuhinje.

U ime Grada Bjelovara korisnicima se obratila predsjednica Gradskoga vijeća, Vanja Posavac, koja je čestitala svima Uskrs te im je obećala da će Grad i dalje biti uz njih kad god to bude potrebno. To znači, nastavila je, i da će i dalje financirati Pučku kuhinju, čime se osiguravaju topli obroci za najugroženiju populaciju građana. Zahvalila je djelatnicama i volonterkama, koje rade u Caritasu i Pučkoj kuhinji, na nesebičnom radu i humanitarnosti.

Slavica Bertić, voditeljica Caritasa, izrazila je zadovoljstvo suradnjom s Gradom Bjelovarom te je rekla kako se nada da će se uskoro obroci, koji se za sada kuhaju u bjelovarskom Domu za stare i nemoćne, kuhati u Pučkoj kuhinji što će omogućiti i prehranu još dvadesetak ljudi. Podsjetila je i na projekt „Slap dobrote“ u sklopu kojega svaki mjesec potrebitim obiteljima podijele stotinu paketa. Projekt, kaže, traje godinu dana, a hoće li se produžiti, još se ne zna.

TEKST: Kristina Turković
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content