Radovi na uređenju prostora za Tehnološko razvojni centar Bjelovar

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa suradnicima i dekan Visoke tehničke škole prof. dr. sc. Ante Ćikić u četvrtak su, 18. rujna 2014. godine obišli radove na potkrovlju Visokog školskog centra u Ulici Antuna Branka Šimića 1 i radove na Trgu Eugena Kvaternika 6 u Bjelovaru FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa suradnicima i dekan Visoke tehničke škole prof. dr. sc. Ante Ćikić u četvrtak su, 18. rujna 2014. godine obišli radove na potkrovlju Visokog školskog centra u Ul. A. B. Šimića 1 i radove na Trgu Eugena Kvaternika 6 u Bjelovaru.

Potkrovlja se uređuju za Tehnološko razvojni centar u Bjelovaru. Potkrovlje sadašnjeg nastavnog centra (Ul. A. B. Šimića) uređuje se za poduzetnike u predinkubaciji, a za start-up tvrtke kroz inkubator na lokaciji Trg E. Kvaternika, (potkrovlje Poslovnog parka), prvenstveno namijenjeno završenim inženjerima mehatronike koji rade na razvoju i inovacijama, ali i za sve ostale zainteresirane poduzetnike početnike.

Ministarstvo poduzetništva i obrta krajem je prošle godine odobrilo Gradu Bjelovaru bespovratnu potporu za privođenje namjeni navede prostore, nabavku uredske opreme i za uređenje laboratorija. Ukupna vrijednost iznosi 2.304.756,20 kuna. Potpora Ministarstva je 1.382.853,92 kune, a udio Grada Bjelovara je 921.902,28 kune.

Projekt je izuzetno važan jer se radi o razvoju novih tehnologija i poveznici između znanosti i gospodarstva. Tehnološki razvojni centar Bjelovar osigurati će poduzetnicima u Bjelovaru novouređeni i suvremeno opremljeni prostor u kojem će se moći educirati i razvijati.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content