Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Osmogodišnja Adrijana dobila tricikl

U četvrtak, 27. svibnja 2010. godine gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec porazgovarao je s osmogodišnjom djevojčicom Adrijanom Krog iz Bjelovara, kojoj je novcem prikupljenim na snimanju emisije “Lijepom našom u Bjelovaru” kupljen tricikl.

Podsjećamo, u prepunoj Školsko-sportskoj dvorani u Bjelovaru je 24. ožujka 2010. godine održano snimanje „Lijepom našom“ u produkciji Hrvatske radio televizije. Priredba je imala humanitaran značaj i sav prihod od prodaje ulaznica bio je namijenjen Udruzi tjelesnih invalida Bjelovar i Udruzi „Iris“ Bjelovar koja skrbi o “Sigurnoj kući”. Prikupljeno je 30.240,00 kuna i svaka udruga je dobila po 15.120,00 kuna.

Udruga tjelesnih invalida Bjelovar jedan dio tog novca utrošila je za kupnju tricikla djevojčici Adrijani Krog, a preostali dio u uređenje prostora u Gundulićevoj ulici u Bjelovaru čijem su otvorenju danas, uz predstavnike Grada Bjelovara, nazočili i roditelji osmogodišnje djevojčice Adrijane, Ankica i Edo Krog te predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar Tomislav Novosel.

Mala Adrijana je vrlo vesela, umiljata i komunikativna djevojčica koja se neizmjerno veseli biciklu. Na novinarska pitanja je bez ustručavanja odgovorila da uživa u vožnji biciklom. Vozi ga dva sata dnevno, najviše po korzu i priča da joj je bicikl baš lijep. Gradonačelnik Antun Korušec se na to nadovezao da mu je puno srce kada se može pomoći nekome, s imenom i prezimenom, a posebno kada se pomaže djeci.

Gradonačelnik Antun Korušec je ovom prilikom naglasio dobru suradnju s Udrugom tjelesnih invalida te naveo nekoliko projekata koji su sada aktualni. Jedan od projekata je provođenje programa javnih radova u suradnji s Zavodom za zapošljavanje koji se od prošle godine provodi za pomoć starim, nemoćnim i invalidnim osobama. Ove godine, od 1. travnja, na šest mjeseci zaposleno je 17 osoba na javnim radovima. Tada je po prvi puta na poslovima njegovateljice djece školske dobi s poteškoćama u razvoju zaposleno četiri osobe koje pomažu djeci u nastavi. Od 1. lipnja program se proširuje na novih 17 osoba, od kojih će njih pet, kao osobni asistenti, pomagati ponajprije djeci s najvećim potrebama, ali i osobama s invaliditetom, članovima Udruge tjelesnih invalida Bjelovar.

Udruga tjelesnih invalida Bjelovar ima 922 člana, od kojih na području Grada Bjelovara je 600 članova.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content