Prijem sopranistice Kristine Anđelke Đopar

Zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara Đurđica Ištef Benšić je u srijedu, 26. svibnja 2010. godine primila mladu sopranisticu Kristinu Anđelku Đopar, prof. mag. pjevanja.

Grad Bjelovar prati i podržava rad dvadesetšestogodišnje Kristine Anđelke Đopar od samih početaka na Muzičkoj akademiji pa sve do danas. Ona je prva operna pjevačica solistica iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Glazbenu gimnaziju završila je u Bjelovaru, usporedno sa solo pjevanjem u Glazbenoj školi P. Markovca u Zagrebu. Godine 2004. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi prof. Lidije Horvat-Dunjko. 2008. godine diplomirala je s odličnim uspjehom i stekla visoku stručnu spremu i zvanje – akademski muzičar pjevač i profesor pjevanja te magistar muzike.

Nastupala je na mnogim koncertima u Hrvatskoj i inozemstvu, a od ove godine dobiva i solističke ulogu u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, uloga prve dame u Mozartovoj operi Čarobna frula i od lipnja Giovanne u Verdijevoj operi Rigoletto. Debitirala je kao solistica u operi Norma Vincenza Bellinija u HNK Zagreb. Nastupala je na Opernom sjajnom balu Grada Varaždina i 2008. godine izabrana je za najbolji Puccinijev glas Hrvatske. Slijedi joj snimanje na HRT-u sa Tamburaškim orkestrom HRT-a pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda gdje će izvesti hrvatske domoljubne pjesme.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content