Puževim korakom 2010.

Na inicijativu Područnog ureda za zaštitu i spašavanje iz Bjelovara, povodom Mjeseca zaštite od požara, u IV osnovnoj školi u Bjelovaru je u utorak, 25. svibnja s početkom u 11.00 održana vježba evakuacije, spašavanja i gašenja požara. Organizatori vježbe bili su Javna vatrogasna postrojba Grada Bjelovara, Stožer zaštite i spašavanja Grada Bjelovara i IV osnovna škola Bjelovar, a uz njih su u vježbi sudjelovali Dom zdravlja Bjelovarsko bilogorske županije, Županijski centar 112, školska ekipa mladeži Crvenog križa, 32 zaposlenika škole, te 300 učenika.

Vježba je održana u zgradi i okolici IV. osnovne škole Bjelovar, Poljana dr. Franje Tuđmana 1, Bjelovar pod nazivom “Vježba evakuacije u IV. OŠ Bjelovar – PUŽEVIM KORAKOM 2010.“. Cilj vježbe bila je praktična provjera Plana evakuacije i spašavanja IV. osnovne škole Bjelovar. Osim osposobljenosti djelatnika i polaznika škole za postupanje u slučaju izvanrednih situacija i valjanosti predviđenih pravaca evakuacije, promatrana je i brzina intervencije žurnih službi, provjera Plana pozivanja stožera zaštite i spašavanja Grada Bjelovara, te mogućnost poboljšanja Plana evakuacije kako bi postao još operativniji.

Vježba je uspješno izvedena u predviđenom vremenu, a sukladno predviđenim zakonskim obvezama, slične vježbe evakuacije učenika nastavit će se provoditi u slijedećem razdoblju. Nakon vježbe održana je analiza, na kojoj su sudjelovali ravnatelj škole Milijan Bojanović, načelnik stožera zaštite i spašavanja Grada Bjelovara i zamjenica gradonačelnika Đurđica Ištef Benšić, članovi stožera Vladimir Halauk, Željko Patekar, Ivan Đureković, pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Bjelovar Marijan Radoš, načelnik odjela za preventivu planiranje i nadzor Danko Stavinoha, viši stručni savjetnik Damir Jurišić, tajnica škole Ružika Lukarić, Ljerka Klačić-Dragičević i drugi djelatnici škole.

TEKST: Danko Stavinoha
FOTO: Damir Jurišić
(Preuzeto s www.duzs.hr)

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content