Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U Bjelovaru počinje košarkaški turnir za kadete

Od 16. do 19. ožujka 2017. u dvorani 1. osnovne škole Bjelovar održat će se poluzavršni turnir Hrvatske u košarci za kadete. O tome su javnost na konferenciji za novinare u srijedu 8. ožujka 2017., izvijestili gradonačelnik Antun Korušec sa svojim zamjenicama Lidijom Novosel i Jasnom Višnjević te predsjednik Košarkaškog kluba Bjelovar Slavko Husnjak, trener Košarkaškog kluba Bjelovar Damir Krpan i predstavnici Hrvatskog košarkaškog saveza – Josip Vranković, Dražen Jendriš i Tonči Anzulović.

Poluzavršni turnir podupire Grad Bjelovar, a tom prilikom, gradonačelnik Korušec uručio je treneru Krpanu tri košarkaške lopte uz želju da im donesu pobjedu.

U Bjelovaru će se na turniru okupiti osam ekipa. Igrat će se četiri dana, svaki dan po četiri utakmice. Riječ je o ekipama čiji su igrači 2001.godište. Među Bjelovarskim kadetima ističu se igrači Vito Porobić i Renato Serdarušić, koji su sudjelovali i na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi, a predstavljeni su kao izvrstan potencijal za košarkašku reprezentaciju.

Inače, osim u Bjelovaru, poluzavršni turnir održat će se i u Splitu, gdje će nastupiti također osam ekipa. Važno je reći da po dvije najbolje ekipe i iz Bjelovara i iz Splita idu u završnicu finala i bore se za titulu prvaka Hrvatske.

Grad Bjelovar i inače podupire rad Košarkaškog kluba Bjelovar koji je u sustavu 2. lige. Kada govorimo o financiranju, među udrugama je od posebnog interesa za Grad Bjelovar koji je za njegov rad, u što su uključeni i troškovi natjecanja, u prošloj godini izdvojio oko 67 tisuća kuna te troškove dvorana za treninge. Za ovaj turnir osigurat će i dvoranu 1. osnovne škole te snositi sve troškove dvorane za vrijeme turnira. Predstavnici Košarkaškog kluba Bjelovar i Hrvatskog košarkaškog saveza zahvalili su Gradu Bjelovaru na svesrdnoj pomoći oko organizacije te na ulaganju u sport.

Turnir počinje u četvrtak 16. ožujka, a prva utakmica je u 14 sati između Košarkaškog kluba FSV rijeka i Košarkaškog kluba Belišće. Naši košarkaši taj će dan snage odmjeriti s Dubrovnikom u 20 sati.

Tekst: Kristina Turković
Fotografije: Ljiljana Balažin
 
Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content