Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U Gradskom muzeju obilježen Međunarodni dan arhiva

Katastarske karte, planovi, snimke te različita geodetska oprema potrebna za njihovu izradu izložena je u Gradskom muzeju Bjelovar u petak, 9. lipnja 2017., na izložbi u povodu Međunarodnog dana arhiva i 200 godina stabilnog katastra Državnog arhiva u Bjelovaru. Izložba „Od pera do satelita – Bjelovar na katastarskim kartama“ prati razvoj našega grada od pogranične utvrde u sastavu Vojne krajine iz 18. stoljeća do suvremenog grada 21. stoljeća u Hrvatskoj.
Izložbu je posjetio i službeno je otvorio novi bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, kojemu je to bio i prvi protokolarni događaj u Bjelovaru u kojemu sudjeluje na novoj funkciji.
Pozdravio je prisutne te je zahvalio organizatorima na odličnoj izložbi kojom građani mogu saznati djelić prošlosti svoga grada. Istaknuo je veliko zadovoljstvo suradnjom više institucija poput Državne geodetske uprave – Područnog ureda za katastar Bjelovar, Državnog arhiva u Bjelovaru, Udruge geodeta Bjelovarsko-bilogorske županije, koji su i krivci za ostvarenje izložbe uz pomoć Gradskog  muzeja koji im je ustupio prostor.
Izložba je postavljena u Maloj galeriji Gradskog muzeja, a otvorena je od 9. lipnja do 21. srpnja.
 
Tekst i fotografije: Kristina Turković Lovrić
Podijeli s prijateljima!
Back to top