Novi gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak preuzeo dužnost

Novi gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak preuzeo dužnost, 8. lipnja 2017., ured gradonačelnika FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Nakon provedenog drugog kruga glasovanja u izboru za Gradonačelnika Grada Bjelovara, Gradsko izborno povjerenstvo je, 7. lipnja 2017. godine, objavilo konačne rezultate izbora.

Za Gradonačelnika izabran je Dario Hrebak, a za zamjenike gradonačelnika izabrani su Igor Brajdić i Valna Bastijančić Erjavec.

Primopredaju dužnosti novom gradonačelniku Dariju Hrebaku i njegovim zamjenicima Valni Bastijančić Erjavec i Igoru Brajdiću u četvrtak je, 8. lipnja 2017. godine, predao dosadašnji gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa zamjenicama Jasnom Višnjević i Lidijom Novosel.

Novom čelništvu Grada je dosadašnji gradonačelnik čestitao i zaželio puno sreće u obavljanju dužnosti i vođenju Grada koji je, rekao je, stabilan, likvidan i solventan. Izvijestio je novo vodstvo Grada da je na žiro-računu Grada 6,4 milijuna kuna, s tim da su svi računi plaćeni. Spomenuo je, uz ostalo, da je Državna revizija za dvije godine izdala bezuvjetno mišljenje u poslovanju Grada. Također, Grad Bjelovar je svrstan u gradove s transparentnim poslovanjem prema mišljenju nezavisne državne revizije. Nabrojao je najvažnije projekte te dodao da će on sa svojom strankom u Gradskom vijeću podržati novu vlast za koju vjeruje da će nastaviti započete projekte.

Gradonačelnik Dario Hrebak se u svom obraćanju prvo zahvalio građanima na velikoj podršci koju je dobio na lokalnim izborima. Izrazio je zadovoljstvo zatečenim stanjem u Gradu te naglasio da je bitno ostvariti zacrtane projekte u ovoj godini.

Gradonačelnik će sa svojim suradnicima nastojati pokrenuti neke manje projekte u naredna tri mjeseca, uz daljnju provedbu onih koji su u tijeku. Želja mu je napraviti pomak i opravdati iskazano povjerenje te biti gradonačelnik svih građana.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Back to top