U OBNOVU IDE I DJEČJI ODJEL KNJIŽNICE

Nakon pet poznatih gradskih zgrada i šesta ide u konstrukcijsku obnovu, koja se financira putem Fonda solidarnosti Europske unije. Riječ je o Dječjem odjelu Narodne knjižnice Petra Preradovića, a radovi su vrijedni 863.739,50 eura, rekao je na konferenciji za novinare gradonačelnik Dario Hrebak.

Posao je putem javne nabave dobila tvrtka Hidroregulacija. Rok za dovršetak je 30. lipnja, kaže Dominik Nervo, direktor Hidroregulacije te dodaje da bez obzira na kratak rok vjeruje u dovršetak posla na vrijeme.

Zgrada se nalazi unutar zaštićene zone kulturno-povijesne cjeline grada i zaštićeno je pojedinačno kulturno dobro. Građena je između 1860. i 1867. godine s namjenom čitaonice. Veličine zgrade je 340 četvornih metara.

Gradonačelnik Hrebak tom je prilikom najavio i cjelovitu obnovu za koju bi, kaže, natječaj prema najavama Ministarstva kulture i medija trebao izaći u lipnju. Na natječaj će, uz zgradu Dječjeg odjela Knjižnice, biti prijavljene i ostale zgrade na kojima se trenutačno provode radovi konstrukcijske obnove.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content