U SUBOTU POČINJE 16. DOKUart U KINU

Nakon ljetnog dijela programa u Boho parku, 16. DOKUart vraća se u kino-dvoranu bjelovarskog Kulturnog i multimedijskog centra. Bjelovarski festival dokumentarnog filma počinje u subotu, 18. rujna, i trajat će do subote, 25. rujna, kada su na rasporedu gostovanja u Kapeli i Rovišću. Festival u subotu u 20 sati otvara „Ljubav oko svijeta“, dokumentarni film poznatih hrvatskih putopisaca Anđele i Davora Rostuhara koji su se stvarajući jedinstvenu priču o ljubavi zaputili od dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji, preko malih pacifičkih zemalja i afričkih slamova, sve do najvećih svjetskih metropola.

Na 16. DOKUartu u bjelovarskom kinu bit će prikazano 13 filmova iz različitih zemalja. Od toga, čak je šest hrvatskih premijera. Prvi put bit će prikazani filmovi iz Bjelorusije, Čilea, Grčke, a na Festivalu se očekuju i različita gostovanja, objasnila je selektorica DOKUarta Rada Šešić. Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak, pohvalio je i ovogodišnju organizaciju Udr5uge DOKUart, koja je s projekcijom filmova počela još početkom ljeta na otvorenom, u Boho parku. U sklopu Festivala održat će se i 14. Mali DOKUart s filmovima osnovnoškolaca. Prije svega, u Gradskom muzeju BJelovar, 17. rujna otvara se multimedijska izložba kojom se obilježava 15. godišnjica održavanja Međunarodnog festivala dokumentarnog filma DOKUart.

Prodaja ulaznica za projekcije bit će u kinu od četvrtka, 16. rujna. Ulaznice su 20 kuna, a festivalski paket za sve projekcije je 140 kuna. Važno je napomenuti da je ulaz u kino-dvoranu moguć jedino uz covid-potvrdu ili negativan test na koronavirus, ne stariji od 48 sati. Svi oni koji se trebaju testirati, to će moći učiniti besplatno na Zavodu za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije uz prethodnu najavu i obvezno predočenje ulaznice za projekciju.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content