U SUBOTU SE ODRŽAVA BILOGORA TRAIL

Atletski klub Bjelovar u subotu, 23. rujna, organizira Bilogora trail s početkom i završetkom na Vidikovcu u Velikom Trojstvu.

Riječ je o tri utrke, koje se razlikuju u duljini. Početak prve, pod nazivom utrka Vjeverica, je u 1️⃣0️⃣ sati i duga je 7️⃣ kilometara. Nakon nje počinje i utrka Srna, koja se trči 1️⃣9️⃣ kilometara, a potom i najduža, utrka Veprić , duga 2️⃣7️⃣ kilometara. Gotovo sve staze prolaze kroz šumu, a tek na tri mjesta prelaze preko cesta, kažu organizatori te napominju i da se prolazi pokraj turističkih objekata, kako bi trkači vidjeli što nudi naš kraj.

Najviše prijavljenih je za prvu utrku, a očekuje se ukupno oko 400 trkača, otkriva predsjednik Atletskog kluba Bjelovar Nikola Kovaček. Utrku podržavaju i Grad i Bjelovarsko-bilogorska županija. Gradonačelnik Dario Hrebak tom je prilikom zahvalio Atletskom klubu na izvrsnoj suradnji te je istaknuo da je Bilogora trail jako dobra promocija sporta, ali i turizma u bjelovarskom kraju.

Grad Bjelovar podržava Bilogora trail s 800 eura, kaže gradonačelnik te dodaje da Atletski klub od Sportske zajednice Grada Bjelovara na godišnjoj razini dobiva 4000 eura za svoj rad.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content