Druženje u Udruzi za autizam

Druženje u Udruzi za autizam, 6. prosinca 2016. FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Kako je prosinac prigodno vrijeme da se sjetimo svih koji nam nešto znače i koji nam pomažu, tako se i bjelovarska Udruga za autizam odlučila zahvaliti svima koji tijekom godine nesebično pridonose njezinu radu.

Na druženje su, u utorak, 6. prosinca 2016., među ostalima, pozvani i čelnici Grada Bjelovara – gradonačelnik Antun Korušec i njegove zamjenice Lidija Novosel i Jasna Višnjević.

Tom prilikom gradonačelnik je istaknuo kako će Grad Bjelovar i dalje pomagati Udruzi za autizam. Smatra kako se na državnoj razini još uvijek nedovoljno ulaže za one kojima je pomoć najpotrebnija te kaže kako neke druge stvari mogu čekati, no osobe s teškoćama u razvoju, posebice djeca, ne mogu i njima je potrebna pomoć sada.

Grad Bjelovar je u prosincu 2015. godine, u petogodišnji najam bez naknade, Udruzi za autizam dao na korištenje prostor u zgradi Mjesnog odbora A. G. Matoš, koji je u potpunosti uređen i prilagođen njihovim potrebama, na čemu se još jednom zahvalila predsjednica Udruge Kristina Hohoš. Zahvalila je Gradu na svemu što im je omogućio tijekom godine te je predala gradonačelniku zahvalnicu i prigodan dar.

Podsjetimo, bjelovarska Udruga za autizam, osnovana u rujnu 2013. godine i jedina je na području Bjelovarsko-bilogorske županije koja pruža podršku roditeljima djece s autizmom.

Tekst: Kristina Turković
Fotografije: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content