Najavljen Božićni Gala Koncert 2016.

Na tiskovnoj konferenciji najavljen Božićni Gala Koncert 2016., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

Božićni Gala Koncert održat će se četrnaesti put u utorak, 20. prosinca 2016. godine, u 20 sati u bjelovarskoj Školsko-sportskoj dvorani. O tome su na konferenciji za novinare u četvrtak, 8. prosinca 2016., govorili, u ime pokrovitelja Grada Bjelovara, gradonačelnik Antun Korušec te Tihomir Vondra, predsjednik udruge Bjelovart, koja je i organizator.

Prisutne su bile i zamjenice gradonačelnika Lidija Novosel i Jasna Višnjević i direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ana Kelek, kao predstavnica suorganizatora.

Već tradicionalni božićni spektakl, koji je postao prepoznatljivost našega grada te omiljeno događanje Bjelovarčana, i ove će godine ponuditi pregršt poznatih imena domaće i strane glazbene scene. Nastupit će Stephanie Sounds – London Community Gospel Choir, Renata Sabljak, Natali Dizdar, Vokalni ansambl Brevis, Tomislav Mužek, Marko Tolja, Adalbert Turner Juci, Martin Šaban te Božićni Gala orkestar pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog. Sve će popratiti kamere Hrvatske radiotelevizije.

Sama snimka bit će puštena na nacionalnoj televiziji u prestižnom terminu, na sam Božić, što dovoljno govori o kvaliteti Gala koncerta. Kada su troškovi u pitanju, oni iznose 290 tisuća kuna, a Grad Bjelovar je iz svoga proračuna osigurao 200 tisuća kuna. Kao i svih prethodnih godina na koncertu se izvode tradicionalne božićne pjesme, domaće i strane. Tu moram istaknuti da se svi sudionici koncerta, od izvođača, glazbenih kritičara, novinara i posjetitelja, svi se pozitivno izjašnjavaju o našem Božićnom Gala Koncertu. Cijena ulaznica je prihvatljiva i ona se kreće, ovisno o mjestu, od 30 do 80 kuna. Jedna dobra informacija, ali i podsjetnik tko je sve dirigirao Božićnim Gala Koncertom: prof. Zlatko Strčić 2008. godine, pokojni maestro Miljenko Prohaska dirigirao je tri godine, od 2003. do 2005., a sve ostale godine, dakle deset godina, dirigent je maestro Alan Bjelinski koji će to raditi i ove godine. S posebnom zahvalom i poštovanjem, istaknuo bih još jedno ime, a to je naš Tihomir Vondra – dugogodišnji predsjednik Jazz kluba, član Jazz orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske i predsjednik udruge Bjelovart, koja organizira Božićni Gala Koncert. Tihomir Vondra je zaljubljenik u svoj grad i već četrnaest godina organizira ovu božićnu glazbenu priču, prepoznatljivu u Hrvatskoj i šire, a mi smo svi logistika i potpora, rekao je gradonačelnik na konferenciji za novinare te je pozvao sve da dođu na koncert i uživaju u tradicionalnim pjesmama i blagdanskom ugođaju.

Božićni Gala Koncert je i dio božićne priče u Bjelovaru koja se odvija u samom središtu grada pod nazivom Božić u Bjelovaru. Posebnost ovogodišnjeg koncerta je i što je posvećen prerano preminuloj Bjelovarčanki Sanji Beketić-Mužek, supruzi opernog pjevača Tomislava Mužeka koji će i nastupiti na ovogodišnjem koncertu.

Sanja je bila dio ove naše božićne priče, ali i pokretačka snaga i dobar duh ove priredbe, rekao je Tihomir Vondra.

Vondra se zahvalio Gradu Bjelovaru na svesrdnoj pomoći svih četrnaest godine jer bez nje ne bi bilo ni koncerta, kaže.

Ulaznice za Božićni Gala Koncert mogu se kupiti od ponedjeljka, 12. prosinca, u Turističkoj zajednici Bilogora – Bjelovar, na Trgu Eugena Kvaternika 2. Bjelovar.

Plakat: Božićni Gala Koncert 2016. / 0.6 MiB /

Tekst: Kristina Turković
Fotografije: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content