Potpisani Ugovori o subvenciji troškova umjetnog osjemenjivanja krava i junica na području Grada Bjelovara u 2013. godini

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec potpisao je Ugovore o subvenciji troškova umjetnog osjemenjivanja krava i junica na području Grada Bjelovara u 2013. godini s ovlaštenim davateljima usluga umjetnog osjemenjivanja - Veterinarska ambulanta Majcan, Veterinarska stanica Bjelovar i OPG Šolčić, 20. ožujka 2013., mala vijećnica Grada Bjelovara FOTO: Dubravka Dragičević www.bjelovar.hr

U srijedu, 20. ožujka 2013. godine gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec potpisao je Ugovore o subvenciji troškova umjetnog osjemenjivanja krava i junica na području Grada Bjelovara u 2013. godini. Ugovori su potpisani s ovlaštenim davateljima usluga umjetnog osjemenjivanja, a to su Veterinarska ambulanta Majcan, Veterinarska stanica Bjelovar i OPG Šolčić.

Gradonačelnik Antun Korušec ovom je prigodom rekao da Grad Bjelovar ima brojne poticaje i programe za poljoprivredu za koje je iz Proračuna u 2013. godini osigurano 5 milijuna kuna. Cilj je pomoći da naši poljoprivrednici budu konkurentniji, što je posebno važno prije ulaska u EU.

Grad Bjelovar kao jednu od mjera pomoći obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima već godinama subvencionira umjetno osjemenjivanje krava i junica. Sredstva za tu namjenu osiguravaju se u Proračunu Grada Bjelovara za svaku tekuću godinu. Za 2013. godinu Proračunom su osigurana sredstva u iznosu od 220.000,00 kn, a subvencija po svakom grlu iznosit će 100,00 kn.

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content