Gradonačelnik Antun Korušec potpisao Ugovor o korištenju Ureda hrvatskih regija u Bruxellesu

Održana radionica "Kohezijska politika i uspješnost dobivanja europskih sredstava"

U petak, 22. travnja 2011. godine gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec i direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije – AZRA d.o.o. Josip Borak potpisali su Ugovor o korištenju Ureda hrvatskih regija u Bruxellesu.     

AZRA – Agencija za razvoj Varaždinske županije d.o.o. Varaždin, unajmila je prostor u Bruxellesu koji je smješten u zoni institucija EU te kroz taj Ured zastupa regiju u institucijama značajnim za regionalni razvoj.

Grad Bjelovar u ovom projektu s AZROM surađuje od 2007. godine. Do sada je deset kandidata Grada Bjelovara boravilo u Uredu u Bruxellesu (pet završenih studenata s područja Grada Bjelovara upućenih na usavršavanje, te pet djelatnika Grada Bjelovara). Svaki kandidat boravio je u Uredu u Bruxellesu tjedan dana te je, između ostalog, dobivao informacije o događanjima značajnim za regionalni razvoj, mogućnostima sudjelovanja na projektima i o drugim temama u području njihova  interesa.

Potpisivanjem Ugovora nastavlja se suradnja oko korištenja Ureda hrvatskih regija u Bruxellesu. Grad Bjelovar ovim načinom kandidatima osigurava smanjenje troškova boravka besplatnim smještajem. Ovaj puta Grad Bjelovar će uključiti i poduzetnike s područja Grada Bjelovara za odlazak u Bruxelles gdje bi mogli, uz ostalo, dobiti i pomoć u traženju potencijalnih partnera. Grad Bjelovar potpisuje Ugovor za korištenje Ureda u Bruxellesu u trajanju od osam tjedana godišnje.  

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content