Amadeus fest 2018.

Od 8. do 10 lipnja u Bjelovaru će trajati Amadeus fest – 1. međunarodni festival komorne glazbe. Organizira ga Bjelovarska udruga glazbenih umjetnika, dok je Grad Bjelovar glavni pokrovitelj.

O tome su na konferenciji za novinare javnost izvijestili gradonačelnik Dario Hrebak, zamjenica gradonačelnika Valna Bastijančić Erjavec, dopredsjednik Bjelovarske udruge glazbenih umjetnika Hrvoje Pintarić te profesorica violine u bjelovarskoj Glazbenoj školi Vanda Novoselec.

U tri festivalska dana Bjelovarčani će imati priliku vidjeti izvrsne profesionalne glazbenike, mahom rođene Bjelovarčane, ali i one koji su s Bjelovarom povezani putem školskih klupa ili poslovno. Amadeus fest ima za cilj zainteresirati ljude za Mozartovu glazbu, ali i pridonijeti glazbenom sadržaju u našemu gradu. Koncerti će se održavati u večernjim satima u atriju Gradskoga muzeja, a vikendom i performansi u dopodnevnim satima na paviljonu.

Ulogu u festivalu imat će i Glazbena škola “Vatroslav Lisinski”, ali i Ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar koja će u predstaviti projekt “Bečka kavana” te pripremiti građanima delicije iz Mozatova vremena.

Program festivala možete pogledati na: http://www.amadeusfestbjelovar.com/ 

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content