Bjelovarski vatrogasci proslavili svoj dan

Bjelovarski vatrogasci proslavili svoj dan

U povodu 4. svibnja, Dana hrvatskih vatrogasaca i njihovog zaštitnika sv. Florijana predstavnici Grada Bjelovara posjetili su vatrogasce, dobrovoljce i profesionalce Javne vatrogasne postrojbe i Vatrogasne zajednice Grada Bjelovara.

Kod kipa sv. Florijana predstavnici Grada Bjelovara na čelu s gradonačelnikom Antunom Korušcem i predstavnici Javne vatrogasne postrojbe te Vatrogasne zajednice Grada Bjelovara položili su vijenac u spomen na sve poginule vatrogasce.

Čestitajući vatrogascima njihov dan gradonačelnik Antun Korušec je, uz ostalo, naglasio da je Javna vatrogasna postrojba Grada Bjelovara po svojoj opremljenosti i stručnosti među najboljima u Hrvatskoj.

Od 2000. godine prema novom Zakonu o vatrogastvu gradovi su postali osnivači javnih vatrogasnih postrojbi. Samostalno poslovanje Javne vatrogasne postrojbe Grada Bjelovara počelo je 1. srpnja 2000. godine, među prvima u Hrvatskoj. Danas, Javna vatrogasna postrojba Grada Bjelovara u vrhu je u Hrvatskoj i po opremljenosti voznog parka. Ima deset specijalnih vozila za sve vrste vatrogasnih i drugih intervencija sa svom potrebnom opremom. U to je od 2002. do 2010. godine utrošeno preko petnaest milijuna kuna sredstva države, Grada Bjelovara i Javne vatrogasne postrojbe.

S tim su se složili i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Bjelovara Ivan Imbrišić te zapovjednik JVP Milan Fučkor koji su i zahvalili Gradu Bjelovaru na odličnoj suradnji i svesrdnoj pomoći.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content