Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Nj. E. gospodin Sandeep Kumara, veleposlanik Indije, posjetio Grad Bjelovar

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak u ponedjeljak, 23. travnja 2018., primio je u svom uredu Negovu Ekselenciju Sandeepa Kumara, veleposlanika Indije sa suradnikom Marijom Stančinom. Uz gradonačelnika, veleposlanika je dočekala i njegova zamjenica Valna Bastijančić Erjavec te zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Bojana Hribljan.

  • Drago mi je da je nakon britanskog veleposlanika naš grad posjetio i indijski veleposlanik. Budući da je Indija jedna od najbrže rastućih zemalja kada je u pitanju IT sektor, a Grad Bjelovar također želi ojačati taj sektor, ovaj posjet poslužit će kao odlična prilika za razmjenu iskustava te eventualno postizanje suradnje, rekao je gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak.

Prilikom posjeta našem gradu veleposlanik je obišao i Tehnološki park Bjelovar. gdje je upoznat s radom Tehnološkog parka, ali i radom IT tvrtki Serengeti i KlikCup. Također, posjetio je tvrtku Hittner te Gradski muzej Bjelovar.

  • Došli smo u Bjelovar jer želimo maknuti fokus sa Zagreba i vidjeti širu sliku kako bismo mogli uspostaviti diplomatske odnose u vidu gospodarske i ekonomske suradnje s ostalim gradovima Republike Hrvatske, rekao je veleposlanik Kumara.

Planovi Grada Bjelovara vezani za razvijanje IT sektora kao i Tax free model posebno su iznenadili i zadivili Indijskog veleposlanika, a dojmila ga se i velika proizvodnja u tvrtci Hittner.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content