Velik interes učenika za Mali BOK

Male bjelovarske odjeke kazališta u ponedjeljak, 20. veljače 2017. u bjelovarskom Domu kulture,  otvorilo je kazalište Mala scena predstavom „Sportski život letećeg Martina“. Predstavu, koja je napravljena prema istoimenom romanu Dubravka Jelačića Bužimskog, na otvorenju su došli pogledati učenici Druge i Treće osnovne škole Bjelovar.

Prije same predstave pozdravila ih je dugogodišnja selektorica tog dječjeg festivala Irena Hlupić Rašo, a službeno ga je otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara Lidija Novosel.

–       Imamo osam predstava koje će se izvesti 22 puta, a ciljana publika je od predškolaca do srednjoškolaca. Očekujemo oko 3 tisuće gledatelja. Ono što je zanimljivo, već treću godinu zaredom održat će se B.U.M. – Bjelovarska umjetnička mladež, gdje će se vidjeti ono najbolje s ovogodišnjeg županijskog LiDraNa. Ima i novosti, a to je predstava za bebe do dvije godine. Održat će se i interaktivne radionice  o tome kako se ponašati u kazalištu, koje će voditi profesorice Nikolina Marinić i Suzana Turković. Zato smo izdali malu brošuru „BOK-tončić“, odnosno bonton o lijepom ponašanju u kazalištu, da pripremimo djecu da budu dobri gledatelji na velikom BOK festu. Ove godine smo napravili i jedan mali iskorak pa smo 24. veljače pripremili predstavu za odrasle Ritina škola, što je uvod u veliki BOK fest koji nas čeka krajem travnja, i vjerujem da će svi uživati. Što se financiranja tiče, za Bok fest općenito, Grad Bjelovara izdvojit će 250 tisuća kuna. Tu su i sponzori koji izdvajaju za kazališne manifestacije, a sve i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, rekla je zamjenica Novosel.

Zaključno s 2016. godinom na Malom je BOK-u, od 2003. godine, održano 79 predstava, a ove godine toj će se brojci pridružiti njih još osam. Predstave je do sada vidjelo oko 25 tisuća djece i mladih.

Mali BOK je tek prvi od tri dijela bjelovarske kazališne priče koja se odvija sve do svibnja. Završava 28. veljače, a drugi dio –  Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej, traje od 22. do 25. ožujka 2017. BOK fest s predstavama za odrasle, kao treći dio, počinje krajem travnja.

 Tekst i fotografije: Kristina Turković

Mali BOK fest 2017. - program / 0.4 MiB /

 

Back to top