Održana 5. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Bjelovara

Održana 5. sjednica Vijeća za prevenciju Grada Bjelovara

Vijeće za prevenciju Grada Bjelovara do sada je imalo devetnaest članova. U  petak, 16. prosinca 2011. godine na 5. sjednici Vijeća imenovan je još jedan član iz Obiteljskog centra Bjelovarsko-bilogorske županije, ravnateljica Renata Sedlanić, prof. psihologije. Izbor je u skladu s novim zakonom o socijalnoj skrbi prema kojemu je obiteljskim centrima proširena djelatnost te mogu pružati usluge obiteljskog savjetovanja maloljetnicima kada Državno odvjetništvo odluči da nema osnove za vođenje kaznenog postupka.

Na sjednici su preimenovani i neki članovi Vijeća, te je umjesto Ružice Pavlović Drmačić imenovana sadašnja predsjednica Prekršajnog suda Sanja Klauda, dipl. iur. Predstavnik medija do sada je bio Davor Ivanković, koji se nije odazivao sjednicama, te je umjesto njega imenovana Branka Sobodić, vlasnica elektronskog medija Bjelovar.info koja uredno prati sva gradska događanja.

Na dnevnom redu se, uz preimenovanje članova, raspravljalo i o alkoholu i mladima, o radu Info centra, biciklističkim stazama u Gradu Bjelovaru i na kraju o akciji Policijske postaje Mir i dobro.  Alkoholizam je najučestaliji oblik ovisnosti, a Bjelovarsko-bilogorska županija  je pri samom vrhu po potrošnji alkohola. Iz godine u godinu povećava se i broj mladih koji prekomjerno piju alkohol. Govorilo se o postavljanju horizontalne i vertikalne signalizacije na svim biciklističkim stazama u Gradu Bjelovaru kako bi se prevenirale prometne nezgode biciklista. Dobivene su razne informacije, među kojima i da u bjelovarski Info centar dolazi oko 80 posjetitelja mjesečno te da će se u Info centru vršiti registracija bicikla. U Info centru se također planira otvoriti i nalazni ured.

Na kraju same sjednice načelnik Policijske postaje Žarko Čanađija zamolio je građane da kod kupovine i uporabe pirotehničkih sredstava obrate najveću moguću pozornost kako bi se izbjegle neželjene nesreće.

Više o akciji Mir i dobro:

Priopćenje PP Bjelovar - Akcija Mir i dobro / 50 KiB /

Ljiljana Balažin
FOTO: Ljiljana Balažin

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content