Visoka tehnička škola obilježila svoj treći rođendan

Visoka tehnička škola obilježila svoj treći rođendan

Visoka tehnička škola u petak je, 18. veljače 2011. godine radno obilježila svoj treći rođendan. U prostorima Visoke tehničke škole maturantima su predstavljene mogućnosti studiranja na Visokoj tehničkoj školi. Održana su i javna predavanja:
[gn_list]

  • Mogućnosti povećanja konkurentnosti proizvodnje korištenjem fleksibilnih robotiziranih proizvodnih sustava – Tomislav Pavlic, mag.ing.mech
  • Kemometrija u službi čovjeka – dr. sc. Rudolf Kiralj
  • Automatizacija industrijskih pogona i pokazatelji efikasnosti – Igor Petrović, mag. ing. eit.

Gradonačelnik Antun Korušec, doc. dr. sc. Ante Čikić i v.d. ravnateljica Visoke tehničke škole Tatjana Badrov, u gradskoj su vijećnici poduzetnicima predstavili prijedlog programa stručnog studija procesno-energetskog inženjerstva. I ovaj budući studij osnovao bi se prema potrebama gospodarstva. Uz već postojeća dva studija, mehatroniku i sestrinstvo, stvarali bi se uvjeti za osiguranje stručne radne snage koja suvremenim znanjima, vještinama i kompetencijama utječe na povećanje konkurentnosti gospodarstva. – Ulaganja u visoko obrazovanje doprinijet će gospodarskom razvitku našega grada i županije – rekao je gradonačelnik Antun Korušec, te dodao da je ulaganje u obrazovanje sigurno dugoročno dobra strateška odluka, jedan od prioritetnih ciljeva Strategije gospodarskog razvoja Grada Bjelovara.

Grad Bjelovar ustupio je Visokoj tehničkoj školi na korištenje jednu od najljepših zgrada u središtu Bjelovara koja je adaptirana i opremljena za potrebe nastave. Nedavno je potpisan sporazum o sufinanciranju izgradnje Đačkog doma u Bjelovaru za čije je zemljište, projekte i ishođenje razne dokumentacije Grad Bjelovar već utrošio preko sedam milijuna kuna. Grad Bjelovar privest će namjeni i potkrovlje zgrade u Ulici A. B. Šimića za potrebe visokog školstva.

Na Visokoj tehničkoj školi upisano je 450 studenata od kojih 288 na studij mehatronike i 162 na studij sestrinstva. Zanimanje za upis preko sustava državne mature ove godine su iskazala 163 maturanta za stručni studij mehatronike i 180 za sestrinstvo.

Doc. dr. sc. Ante Čikić poduzetnike je upoznao s odlukom o pokretanju trećeg studija, procesno-energetski inženjering, te ih zamolio da se uključe u pripremu programa studija koji bi odgovarao njihovim potrebama.

Visokoj tehničkoj školi sretan treći rođendan!

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content