Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ministar Tomislav Ivić u radnom posjetu Bjelovaru

Ministar Tomislav Ivić u radnom posjetu Bjelovaru

Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić i državni tajnik Zoran Komar u subotu su, 19. veljače 2011. godine posjetili Bjelovar gdje su se sastali s predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskoga rata Grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije i sa čelnicima Grada Bjelovara.

Sudionike sastanka pozdravio je gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec koji je, uz ostalo, rekao da Grad Bjelovar odlično surađuje s udrugama proizašlim iz Domovinskoga rata. Prostori za rad osigurani su svim udrugama te nema niti jedne udruge proizašle iz Domovinskoga rata koja nema gdje raditi. Grad Bjelovar izdvaja i sredstva za redovan rad udruga ali i dodatna sredstva za pojedine dobre projekte i programe. Napomenuo je da je Grad Bjelovar osigurao zemljište za izgradnju dvije braniteljske zgrade na vrlo atraktivnoj lokaciji u Bjelovaru te da je oslobađanjem od komunalnih doprinosa i drugih pristojba grad izdvojio ukupno 2,8 milijuna kuna.
Na sastanku su govorili i Ivica Vranjić, predsjednik Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji Grada Bjelovara. Naveo je da Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskoga rata okuplja 22 udruge. Zoran Maras, predsjednik Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskoga rata Grada Bjelovara naglasio je jasno stajalište udruga da se hrvatskim braniteljima sudi na hrvatskim sudovima. Prenio je stajalište udruga da će, ukoliko dođe do izručenja Tihomira Purde Republici Srbiji, doći do spajanja koordinacija na razini županija, spajanja udruga gardijskih brigada, udruga specijalne policije itd. koje će upotrijebiti sve zakonske mogućnosti i jasno zatražiti od Vlade da riješi slučajeve Purda i Marić.  

Okupljenima se obratila i saborska zastupnica Đurđa Adlešič te pojasnila da je ovaj radni sastanak s ministrom bio dogovoren još u ponedjeljak, točnije prije šest dana, kako bi razgovarali s braniteljima o njihovim problemima i  društvenom položaju. Naglasila je da ne bi željela da se ovaj, ranije dogovoreni sastanak, povezuje s najavljenim prosvjedom.

Ministar Tomislav Ivić je predstavnicima medija izjavio da se razgovor, uz ostale teme, dotakao i slučaja Tihomira Purde i Veljka Marića. Smatra kako donesena odluka o izručenju Tihomira Purde nije pravomoćna te da će slučaj svakako rješavati prizivno vijeće, ali i da će konačnu odluku donijeti ministar pravde BiH te da je uvjeren da Tihomir Purda neće biti izručen Republici Srbiji.

Sudionici sastanka su zajedno položili vijenac poginulim hrvatskim braniteljima na spomen obilježju u središnjem gradskom parku na Trgu Eugena Kvaternika. Na kraju su pošli pogledati dvije zgrade koje se grade za hrvatske branitelje i njihove obitelji u Naselju Sjever.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content