Gradonačelnik primio natjecatelje Atletskog kluba Sokol Bjelovar

Gradonačelnik primio natjecatelje Atletskog kluba Sokol Bjelovar

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec sa suradnicima je u utorak, 22. veljače 2011. godine u svom uredu primio natjecatelje Atletskog kluba Sokol Bjelovar Josipa Slivara i Albina Vidovića. Oni su ostvarili odlične rezultate na Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom održanom od 21. do 31. siječnja 2011. godine na Novom Zelandu u gradu Christchurchu.

Uz natjecatelje, na prijem su došli Dražen Družinec, predsjednik AK Sokol i trener Zoran Ćuić.

Na Svjetskom atletskom  prvenstvu za osobe s invaliditetom natjecalo se preko tisuću atletičara s invaliditetom iz osamdesetak zemalja. Josip Slivar je osvojio 3. mjesto u bacanju kugle i 7. mjesto u bacanju diska. Albin Vidović osvojio je 5. mjesto u bacanju koplja, 7. mjesto u bacanju diska i 9. mjesto u bacanju kugle.

Gradonačelnik Antun Korušec, čestitajući natjecateljima na postignutim odličnim rezultatima, rekao je da je Grad Bjelovar, uz redovna sredstva za rad,  uplatio na račun Atletskog kluba Sokol i dodatnih pet tisuća kuna za kupnju opreme.

Natjecatelji su govorili o svojim iskustvima sa Svjetskog prvenstva te dodali da se nadaju još boljim uspjesima u budućnosti.

Tijekom razgovora čelnici Grada Bjelovara doznali su da natjecateljima treba preko zime pronaći mjesto za vježbanje bacanja kugle i diska. Prostor treba biti grijan i određene veličine i visine kako bi natjecatelji mogli vježbati bacanje na postavljenu mrežu. Čelnici Grada Bjelovara pokušat će im što prije pronaći takav prostor.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Back to top