Grad Bjelovar nastavlja suradnju sa Hrvatskom gorskom službom spašavanja – Stanicom Bjelovar

Grad Bjelovar nastavlja suradnju sa Hrvatskom gorskom službom spašavanja – Stanicom Bjelovar

U srijedu, 23. veljače 2011. godine Grad Bjelovar i Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Bjelovar potpisali su Sporazum kojim se utvrđuje postojanje zajedničkog interesa za djelovanje Hrvatske gorske službe za spašavanje na području Grada Bjelovara i uređuju načini i uvjeti financiranja.

Sporazum su potpisali Antun Korušec, gradonačelnik Grada Bjelovara i Mario Varga, predsjednik Hrvatske gorske službe spašavanja Stanica Bjelovar.

To je nastavak dobre suradnje, rekao je gradonačelnik Antun Korušec – te će Grad Bjelovar i ove godine izdvojiti za rad Stanice Bjelovar dvadeset tisuća kuna. Podsjetio je prisutne da je Grad Bjelovar nedavno, točnije 3. veljače ove godine, potpisao Ugovor o zakupu gradskog poslovnog prostora s HGSS Stanicom Bjelovar. Grad Bjelovar je pod veoma povoljnim uvjetima Stanici Bjelovar dao u zakup prostor od 24,48 m2 u uličnoj zgradi u Masarykovoj ulici. Ugovor je potpisan na rok od tri godine, a mjesečna naknada iznosi 1,00 kunu za m2 površine i 2,61 kunu za m2 površine za troškove održavanja. HGSS Stanica Bjelovar  dužna je podmirivati svoje režijske troškove.

Mario Varga istaknuo je da za sada imaju 16 članova i svi su dobrovoljci, a sredstva koja dobiju su namijenjena za edukaciju i vježbe članova.

Na potpisivanju Sporazuma bila je i zamjenica gradonačelnika Đurđica Ištef Benšić te pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Bjelovar Marijan Radoš koji su tom prilikom najavili prijavu Grada Bjelovara na UN ISDR kampanju „Povećanje otpornosti gradova na katastrofe – Moj je grad spreman“. Grad Bjelovar će se prijaviti jer ispunjava većinu potrebnih uvjeta. Cilj kampanje je poticanje jedinica lokalne samouprave i dijela državne uprave u iniciranju aktivnosti za smanjenje rizika od katastrofa. Cilj je postići otporne i održive urbane zajednice kroz mjere koje će poduzeti lokalne vlasti za smanjenje rizika od katastrofa.

Ljiljana Balažin
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content