Zahvaljujući gradskim projektima Dječji vrtić Bjelovar ostvario uštede

Zahvaljujući ostvarenom višku prihoda poslovanja u 2020. od čak 167.246,21 kn, Dječji vrtić Bjelovar dobio je suglasnost Grada Bjelovara, koji mu je osnivač, za prijenos neutrošenog novca iz 2020. u proračunsku 2021. godinu.

Novac namjeravaju utrošiti za nabavu novoga vozila, i to električnog, te različitih igračaka za djecu, kaže ravnateljica vrtića Anna Lauš. Gradonačelnik Dario Hrebak ističe zadovoljstvo ostvarenom uštedom koja je rezultat mnogih ulaganja i provođenja projekata Grada Bjelovara poput energetski obnovljenih svih zgrada gradskog vrtića. Napomenuo je važnost i projekta Vrtići po želji roditelja, vrijednoga 13,8 milijuna kuna, koji je u 100 %-tnom iznosu financirao Europski socijalni fond, a čime je za više od 180-ero djece omogućen besplatan produženi boravak i poslijepodnevna smjena. Treba dodati i da je taj projekt, uz obrazovanje odgojitelja i stručnog osoblja, osigurao svim vrtićima u gradu i nabavu nove opreme u vrijednosti od 2 milijuna kuna. Upravo zato ne čudi višak prihoda poslovanja radi kojega Dječji vrtić Bjelovar može bezbrižnije disati kada su financije u pitanju.

Ravnateljica Lauš istaknula je i kako je veseli otvorenje novoga vrtića u Gudovcu koji će praktički biti samoodrživ jer ima malu elektranu koja će znatno utjecati na troškove. S obzirom da su se u ostalim vrtićkim zgradama, nakon energetskih obnova, režijski troškovi doslovce prepolovili, ravnateljica smatra da će u Gudovcu oni biti i manji kako to i priliči takvom suvremenom objektu.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content