Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Brza cesta do Bjelovara ide prema planu – na redu je izbor izvođača radova

Gradonačelnik Dario Hrebak i njegov zamjenik Igor Brajdić komentirali su situaciju oko gradnje preostalih 12 kilometara brze ceste prema Bjelovaru.

Završila je javna nabava za izvođača radova te su se javile četiri tvrtke čije su ponude ispod 300 milijuna kuna, doznaje gradonačelnik. Sada se čeka izbor između tih tvrtki, kaže, što je posao Hrvatskih cesta, a pretpostavka je da će se na početak radova čekati još nekoliko mjeseci radi potrebne procedure. Gradonačelnik napominje da sve ide prema planu, a dokaz tomu je i upravo proveden natječaj te dodaje kako radovi od Farkaševca prema Brezi idu punom parom.

Zamjenik Brajdić ističe kako 20 godina nitko nije ništa napravio po pitanju te ceste, a mnogi naši sugrađani su bili na položajima u različitim ministarstvima i u Vladi. Što se tiče benefita, kaže da je cesta izuzetno važna za gospodarstvo te je uspoređuje s Istarskim ipsilonom, dugim 64 km, koji je sličan brzoj cesti koja će za oko 2,5 godine doći do Bjelovara, i koji tek sad dobiva drugi krak te vjeruje da će takav scenarij u budućnosti imati i bjelovarska brza cesta.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content