Uspješno završen 10. BOK fest (2012.)

Uspješno završen 10. BOK fest

Projekcijom filma „Parada“ Srđana Dragojevića 4. svibnja 2012. godine u Domu kulture je otvoren, a u subotu, 12. svibnja 2012. godine pretpremijerom Teatra Exit Indijanci zatvoren jubilarni 10. BOK fest.

Zatvarajući jubilarni BOK fest Goran Navojec, umjetnički direktor BOK-a posebno se zahvalio Gradu Bjelovaru na financijskoj podršci te ostalim sponzorima. Naveo je podatak da je u zadnjih devet godina predstave BOK-a vidjelo oko 28 tisuća gledatelja. Mali BOK posjetilo je oko 16 tisuća djece.

U proteklih desetak dana Bjelovarčani su imali priliku svako večer pogledati značajna kazališna ostvarenja profesionalnih kazališnih kuća, i to ne samo iz Hrvatske, već i iz regije. Na repertoaru ovogodišnjeg BOK-a našle su se predstave: „Profesionalac“ SK Kerempuha, „Murlin Murlo“ Scene Gorica, „Prolazi sve“ DK Gavella, „Ružni“ HNK-a Varaždin, „Mjehur od sapunice“ SK-a Histrioni, „Mrzim istinu“ Teatra ITD, te gostujuće „Helverova noć“ Kamernog teatra 55 iz Sarajeva i „Kad sam bio mrtav“ Slovenskog narodnog gledališča Drama iz Ljubljane. Bjelovarsko kazalište uveličalo je početak i kraj BOK festa svojim predstavama „Meko okidanje“, „Ima li mrtvih“, „U iščekivanju Godota“.

Osim predstava, u sklopu BOK-a na Korzu je održana i Glu moto alka, već tradicionalna Izložba glumaca u salonu namještaja, stand-up komedija „Petrica und Militargrenze“ Željka Vukmirice, retro rock disco u prostorima Bjelovarskog kazališta prilikom čega je na ulazu postavljena kutija za dragovoljne priloge u sklopu humanitarne akcije BOK-a. Svoj humanitarni karakter BOK je pokazao i već tradicionalnim humanitarnim rukometnim BOK turnirom, a projekcijom filma Put dobrote – Fra Miro Babić među Kenijcima sakupljala su se sredstva za djecu Kenije. Održana je i radionica kazališnog novinarstva i kritike pod vodstvom kazališnog kritičara i novinara Igora Ružića, a fotografije Damira Špehara s ranijih festivala bile su izložene u bjelovarskom cafe baru.

Za vrijeme trajanja BOK-a grad su posjetili mnogobrojni domaći umjetnici, ali i njihovi gosti s prostora bivše države te unijeli živost u gradsku rutinu.

Da je BOK postao prepoznatljiv brand te važna kulturna manifestacija u Bjelovaru pokazuje činjenica da se za svaku predstavu tražila karta više.

Ljiljana Balažin i Inka Ševerdija
FOTO: Branka Sobodić

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content