Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Održana završna konferencija projekta “Djetinjstvo bez gladi”

Grad Bjelovar je, za školsku godinu 2017./2018., 5. veljače 2018. godine potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva” s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za projekt „Djetinjstvo bez gladi“.

Projekt se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), a Gradu je odobreno 513.290,85 kuna, od čega je iskorišteno 457.395,85 kuna radi manjeg broja uključenih korisnika te uzimajući u obzir da FEAD ne financira pripremljene obroke za djecu koja su tog dana izostala iz škole. Besplatne obroke u pet bjelovarskih škola, koje su partneri u projektu, tijekom školske godine imalo je 516 djece.

Cijena obroka je 6 kuna, a putem FEAD-a on je sufinanciran s 5,47 kn, dok je razliku od 53 lipe platio Grad. Točnije, Grad Bjelovar je u protekloj školskoj godini sufinancirao 42.207,61 kunu za ukupan broj podijeljenih obroka, odnosno za 79.637 obroka.

O rezultatima projekta “Djetinjstvo bez gladi” na završnoj konferenciji u četvrtak, 5. srpnja 2018., javnost su izvijestili gradonačelnik Dario Hrebak, voditeljica projekta Andrea Posarić te predstavnici partnera, bjelovarskih osnovnih škola.

S obzirom da je provedba projekta započela nakon potpisivanja Ugovora, odnosno od drugog polugodišta, Grad Bjelovar je podmirivao troškove prehrane za djecu, koja su uključena u projekt, za vrijeme evaluacije i odobrenja projekta, kao i razliku cijene do ukupnog iznosa školskog obroka.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content