Ženama u projektu „Zaželi“ podijeljeni bicikli

U sklopu projekta „Zaželi – program zapošljavanja žena“ Grad Bjelovar zaposlio je 77 dugotrajno nezaposlenih žena na dvije godine. Svaka od njih vodit će brigu o četiri starije osobe ili osobe s invaliditetom.

S obzirom da moraju posjetiti više adresa tijekom dana, ženama je u projektu omogućena i nabava bicikala, koji su im u četvrtak, 5. srpnja 2018., i podijeljeni kako bi lakše obavljale posao. Ukupna vrijednost bicikala je oko 100 tisuća kuna.

Podsjetimo, Gradu Bjelovaru je putem Javnoga poziva za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu programa“Zaželi“ za program „Kotač promjene“ („Wheel of change“) dodijeljeno oko 10 milijuna kuna. Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava je Upravljačko tijelo u postupku odabira projekta, a novac dodjeljuje Europski socijalni fond. Glavni partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje-Područni ured Bjelovar te Centar za socijalnu skrb. Ostali partneri su Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, Udruga slijepih Bjelovar, Društvo multiple skleroze Bjelovarsko-bilogorske županije te Udruga za autizam Bjelovar.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content