Održana konferencija za novinare o akciji Zelena čistka

Održana konferencija za novinare o akciji Zelena čistka

U utorak, 17. travnja 2012. godine na divljem odlagalištu kod šume Bedenik održana je konferencija za novinare o akciji Zelena čistka. Na konferenciji je, uz predstavnike Uprave šuma Podružnice Bjelovar, Komunalca Bjelovar, Lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, Planinarskog društva Bilogora, sudjelovala i zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara Đurđica Ištef Benšić.

Grad Bjelovar se priključio nacionalnoj kampanji Zelena čistka. Akcija, jedan dan za čisti okoliš provodi se 21. travnja 2012. godine kada će se čistiti područja od nepravilno odbačenog otpada. Dio je to globalnog pokreta i akcije Let’s do it! World Cleanup 2012 u koju je uključeno preko 85 zemalja.

Kako bi se podigla svijest građana o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada, Grad Bjelovar organizira u subotu, 21. travnja od 9 do 14 sati čišćenje terena kod Južne obilaznice. Okupljanje je u 9 sati kod novog objekta Croatia tehnički pregledi vozila (od Ždralova prema Velikim Sredicama).

Grad Bjelovar će organizirati prijevoz do Južne obilaznice iz dvorišta Gradske uprave u 8,30 sati. Preporuka je ponijeti svoje zaštitne rukavice.

Hrvatske šume i Lovački savez BBŽ te Komunalac će na više lokacija čistiti i prevoziti nepravilno odbačeni otpad. Komunalac organizira dvadesetčetirisatno besplatno odlaganje smeća u Dolinama. Na nivou grada u kampanji će još sudjelovati i Vatrogasna zajednica Grada Bjelovara, djelatnici iz programa Javnih radova, Hrvatsko planinarsko društvo Bjelovar, Konjički klub Bjelovar, braniteljske udruge, itd.  

Ovdje možete pogledati popis divljih odlagališta koje će čistiti Hrvatske šume, Lovački savez BBŽ, Lovni ured Bjelovar:

Divlja odlagališta koja će se čistiti tijekom akcije Zelena čistka 21. travnja 2012. / 67.1 KiB /

Ljiljana Balažin
FOTO: Ljiljana Balažin

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content