Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U povodu Valentinova Bjelovaru na dar koncert Bjelovarskih slavuja

Pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara, mješoviti zbor Matice umirovljenika Bjelovar „Bjelovarski slavuji“ u subotu je, 11. veljače 2017. godine, svojim sugrađanima za Valentinovo darovao koncert. Njihovi gosti bili su pjevački zbor Udruge žena iz Velikog Grđevca i zbor Dječjeg vrtića Bjelovar.

Prepun bjelovarski Dom kulture pjevao je zajedno s izvođačima popularne i narodne ljubavne pjesme i evergreene za sve generacije. Bjelovarskim slavujima dirigirao je Ivan Ćurić.  Imajući ulogu i voditelja koncerta, vrlo duhovito je najavljivao pjesme te predstavio Bjelovarske slavuje. Istaknuo je pri tome kako većina članova nema nikakvo prijašnje glazbeno iskustvo, ali da svi oni ovako doživljavaju novu mladost, puni su pozitivne energije, daju primjer mladima da se bave s nečim dobrim i lijepim.

Dobrom raspoloženju pridonio je i gradonačelnik Antun Korušec koji je izrecitirao ljubavni stih: „Ljubav su mora, ljubav su neba, ljubav je sve što ljudima treba! Ljubav je potok što teče iz raja, a poljubac je putić što dva srca spaja.“ Pohvaljujući sve članove zbora,  gradonačelnik je u toj prilici rekao: „Bjelovarski slavuji svoj su prvi koncert održali tek prošle godine, a već su postali prepoznatljivi u našoj županiji. Grad Bjelovar je odmah podržao ideju da se osnuje zbor Bjelovarski slavuji jer je stvarno društveno potreban, opravdan i socijalno važan. Populacija koja, u pravilu, skromno živi, koja često sama živi, koja se možda ponekad osjeća napušteno ili manje društveno vrijedno, kroz pjesmu je pronašla novi osjećaj važnosti i zadovoljstva svojom aktivnošću, hobijem. Grad Bjelovar će im i nadalje pomagati i logistički i financijski kako bi njihov, često monoton, umirovljenički život postao što zanimljiviji kroz Bjelovarske slavuje, pjesmu i druženje“.

Tekst i fotografije: Ljiljana Balažin

 

 

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content