Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Advent u biskupskom gradu

Tiskovna konferencija "Advent u biskupskom gradu - Bjelovaru"

Na tiskovnoj konferenciji u uredu gradonačelnika, koncesionari PROFI TEST d.o.o.   iznijeli su  plan i program aktivnosti. Namjera je koncesionara da na zakupljenim javnim površinama upriliči “BOŽIĆNI SAJAM” pod nazivom “Advent u biskupskom gradu – Bjelovaru”, koji bi se održavao kao tradicionalna blagdanska priredba na središnjem Trgu Eugena Kvaternika i okolnim ulicama.

U sklopu aktivnosti planiraju i brojne druge sadržaje kao:

  • Božićni ulični sajam, koji bi započeo u subotu, neposredno uoči prve adventske nedjelje.
  • Na prostoru ispred fontane predlaže se da se postavi Adventski vijenac sa četiri svijeće, moguća je i druga lokacija ovisno o dogovoru sa zakupodavcem.
  • Svečano paljenje adventske svijeće uz prigodan program organizirao bi se subotom u 18 h.
  • Zatim razni zabavni programi na pozornici svaki dan od prve adventske nedjelje do 31. prosinca.
  • Bila bi omogućena vožnja veselim Božićnim vlakićem u kojem će mališane uveseljavati vile, vilenjaci i brojni likovi iz dječjih bajki .
  • Zamišljena je ideja i o Bunaru božićnih želja, u koji bi djeca i drugi građani pisali u prigodnim kovertama svoje želje, a na 4. Adventsku nedjelju bi se iz bunara izvlačili dobitnici poklon paketa.
  • Bile bi tu i žive božićne jaslice, velika ukrašena božićna  jelka, te drugi sadržaji o čemu bi se prethodno usuglasili s zakupodavcem.

Organiziranjem ovog  božićnog sajma pod nazivom “Advent u biskupskom gradu”, rekao je gradonačelnik Antun Korušec, namjera je Grad Bjelovar promovirati i brendirati kao biskupski grad, te ovu manifestaciju učiniti prepoznatljivom  u kulturnom, zabavnom, turističkom i edukativnom smislu.

Sve nove ideje su dobro došle!

Tekst: Dubravka Dragičević
FOTO: Dubravka Dragičević

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content