Najavljen Advent 2018. u Bjelovaru

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak i direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar Ana Kelek danas su najavili Advent u Bjelovaru koji počinje sutra, 1. prosinca 2018. godine u 16 sati. Mnoštvo zbivanja u središtu grada započet će koncertom bjelovarske grupe Flashback na paviljonu. Svečano, službeno otvorenje manifestacije bit će popraćeno Bjelovar Fire Showom i u 19 sati je koncert Renate Sabljak.

Početak je to i došašća, kršćanskog razdoblja iščekivanja Božića, blagdana kojim se slavi rođenje Isusa Krista. Obred paljenja svijeća na adventskom vijencu, ove se godine održava u suradnji s Bjelovarsko-križevačkom biskupijom i palit će se u 17.30 sati četiri subote za redom. Paljenje prve adventske svijeće 1. prosinca predvodit će preč. Damir Vrabec, kancelar Bjelovarsko-križevačke biskupije uz učenike bjelovarskih osnovnih škola koji su postigli zapažene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima. Drugu svijeću će paliti studenti, dobitnici Dekanove nagrade s preč. Josipom Stipančevićem, ekonomom. Zatim će treću svijeću, s generalnim vikarom mons. Stjepanom Ptičekom,  zapaliti žene koje su 40 i više godina na svom radnom mjestu doprinosile zajednici, a paljenje četvrte svijeće predvodit će biskup mons. Vjekoslav Huzjak uz gradonačelnika Darija Hrebaka. Paljenje adventskih svijeća pratit će župni zbor Župe sv. Terezije Avilske.

U Gradskom muzeju Bjelovar pripremljen je i prikaz tradicionalnoga bilogorskog Božića koji će nas podsjetiti kako se nekada slavio Božić, dok će se koncerti duhovne glazbe održavati nedjeljom u 19 sati. Bogat program za sve naraštaje, kućice s domaćim proizvođačima, ugostiteljima, suvenirima, štalicom s likovima od slame, prigodno uređena fontana,  klizalište te novi ukrasi u gradu upotpunit će blagdanski ugođaj.

Advent u Bjelovaru traje do 1. siječnja 2019. dočekom Nove godine u središnjem gradskom parku.

Program možete pogledati ovdje: Advent u Bjelovaru 2018 – program

 

Back to top