Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Počeo 18. susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej

Otvoren 18. susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade - Assitej 2016., 11. travnja 2016., Dom kulture u Bjelovaru FOTO: Ljiljana Balažin www.bjelovar.hr

Predstavom „Zatvaramo!“ Dramskog studija Istarskog Narodnog Kazališta Gradskog kazališta Pula, u ponedjeljak 11.travnja 2016., u Bjelovaru je otvoren ovogodišnji susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade hrvatskog centra Assitej. Plesna predstava oduševila je bjelovarske gimnazijalce i učenike Medicinske škole koji su bili u publici. U Domu kulture odgledali su je i čelnici Grada Bjelovara – gradonačelnik Antun Korušec i zamjenice Lidija Novosel i Jasna Višnjević.

Prije same predstave publici i predstavnicima Hrvatskog centra Assitej obratio se gradonačelnik Korušec. Zahvalio je Hrvatskom centru Assitej radi povjerenja koje Gradu Bjelovaru kao suorganizatoru daje već pet godina koliko se Susret održava u našem gradu. Posjetitelje je upoznao s činjenicom da je Assitej dio Bjelovarskih odjeka kazališta te da je u pet godina u Bjelovaru, svake godine na Susretu predstave vidjelo od 1200 do 1500 predškolaca, osnovnoškolaca i srednjoškolaca. Istaknuo je i kako će ove godine imati priliku vidjeti 11 predstava kazališta i dramskih studija iz Pule, Rijeke, Čakovca, Karlovca, Zagreba, Zadra, Šibenika, Varaždina, Velike Gorice i Osijeka. Kreativne radionice, gostoprimstvo, velik broj posjetitelja i na Malom BOK-u i velikom BOK-u te Assiteju, odlična percepcija javnosti i dobra atmosfera je sve to što dovodi goste u Bjelovar, a tako će biti i sljedećih godina, rekao je gradonačelnik i službeno otvorio 18. susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej.

Predsjednik HC Assitej, Leo Vukelić, zahvalio je Gradu Bjelovaru na odličnom gostoprimstvu i suorganizaciji te je pozvao mlade da i dalje idu na predstave koje su među najboljima u Hrvatskoj.

Izvršna organizatorica Susreta i ove je godine Irena Hlupić Rašo. Istaknula je zadovoljstvo ovogodišnjim Assitejom te je podsjetila kako su se protekloga vikenda, u sklopu te državne manifestacije pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, održale i radionice pod nazivom „Osnove scenskog pokreta s tehnikom mime (pantomime)“, koje je vodio Damir Borojević, osnivač kazališta „Daska“ iz Siska.

Grad Bjelovar je i ove godine je suorganizator 18.susreta profesionalno vođenih kazalište za djecu i mlade Hrvatskoga centra Assitej, a manifestaciju podupire i novčano s 30 tisuća kuna.

Assitej traje do 14. travnja 2016., a nakon odgledanih predstava stručno povjerenstvo najboljoj će dodijeliti nagradu „Zvjezdana Ladika“. Sve predstave održavaju se u Domu kulture i ulaz je slobodan.

TEKST: Kristina Turković
FOTO: Ljiljana Balažin

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content