Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ministarstvo regionalnoga razvoja sufinanciralo obnovu bazena

Kupališna sezona na Gradskim bazenima Bjelovar ove je godine otvorena u novome ruhu. Radovi su izvedeni u roku, a u sufinanciranju je pomoglo i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na čiji se natječaj Grad Bjelovar i javio.

Riječ je o natječaju koji podupire projekte koji potiču razvoj zajednice, podizanje standarda u zajednici, kao i sadržaje koji su bliski razvoju turizma, sporta i prevenciji zdravlja, objasnio je novinarima gradonačelnik Dario Hrebak. S obzirom da bjelovarski bazeni sadržavaju sve te komponente, Ministarstvo je Gradu dodijelilo 350 tisuća kuna za njihovu revitalizaciju.

  • Izuzetno je važno da se ovakvim projektima potiče razvoj sporta, sadržaji koji se otvaraju prema mladim ljudima, da se obnavljaju zapušteni objekti, kakav su, uostalom, bili i bjelovarski bazeni jer se nekoliko desetaka godina takva obnova nije dogodila, rekao je gradonačelnik te je dodao kako mu je jako drago vidjeti da mnoga djeca svakodnevno na bazenima uče plivati.

Predsjednik Bjelovarskog plivačkog kluba, koji već treću sezonu upravlja Gradskim bazenima, Marko Mihalinec ističe zadovoljstvo obnovljenim bazenom na kojemu je, kaže, svake godine sve veći broj građana.

  • Naša baza plivača, rekreativaca se iz godine u godinu povećava. Trenutačno stanje za ovu godinu je 170 upisanih plivača, 40 vaterpolista, šest grupa neplivača kroz koje će tijekom ljeta proći oko 150 djece, oko 50 rekreativaca svaki dan dolazi na bazen. Jako smo zadovoljni, napomenuo je Mihalinec.
Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content