Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Otvorena izložba umjetničkog i etno nakita

Otvorena izložba etno i umjetničkog nakita Brankice Janči pod nazivom „Od perlice do perlice“ u Gradskom muzeju Bjelovar, 23. listopada 2016. FOTO: Kristina Turković www.bjelovar.hr

Tradicijski kulturni centar Bjelovar u nedjelju, 23. listopada 2016., organizirao je izložbu etno i umjetničkog nakita pod nazivom „Od perlice do perlice“ u Gradskom muzeju Bjelovar. Autorica izložbe je Brankica Janči, predsjednica Tradicijskog kulturnog centra Bjelovar, ujedno i dugogodišnja kulturna djelatnica i predsjednica Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara.

Izložene su 73 ogrlice te brojne narukvice, prstenje, naušnice, broševi. Nakit je nastajao u posljednjih pet godina, a rađen je u različitim tehnikama – tkanjem, pletenjem, nizanjem, šivanjem i to od staklenih, keramičkih i drvenih perlica različitih veličina i boja.

Uz umjetnički nakit koji pokazuje maštu, umijeće i slobodu autorice, posebnu pozornost privlači etno nakit. Izložba „Od perlice do perlice“ u Gradskom muzeju se može pogledati do 12. studenog 2016.

Na otvorenju izložbe prisutnima su se obratili ravnatelj Gradskoga muzeja Milan Pavlović, autorica izložbe Brankica Janči te zamjenica gradonačelnika Grada Bjelovara Lidija Novosel koja je službeno i otvorila izložbu.

Tekst i fotografije: Kristina Turković

Podijeli s prijateljima!
Back to top