Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Večer folklora predstavila bogatstvo češke nacionalne manjine

Večer folklora 2016. u organizaciji Češke obeci, 22. listopada 2016., Dom kulture u Bjelovaru FOTO: Kristina Turković www.bjelovar.hr

Češka obec i ove je godine, u subotu 22. listopada 2016., organizirala Večer folklora. Ovogodišnja priredba bila je dar Češke obeci građanima u povodu 260 godina od utemeljenja Bjelovara, ali i prikaz malog dijela bogate baštine češke nacionalne manjine koja je u našem gradu vrlo aktivna.

U Domu kulture tako su se mogle čuti češke tradicionalne pjesme i vidjeti plesovi, kao i njihove različite narodne nošnje. Sve su to predstavili folklorna skupina Češke obeci „Srdéčko“, vokalna skupina „Rozmarýnky te glazbena skupina „Stari prijatelji. Za dobar ugođaj pobrinuli su se i gosti iz Đakova, plesna udruga „Stari fijaker“ i HKUD „Veliko Trojstvo“.

Priredbu, koja je bila izvrsno posjećena, došli su vidjeti i gradonačelnik Antun Korušec, njegove zamjenice Jasna Višnjević i Lidija Novosel te predsjednica Gradskog vijeća Vanja Posavac.

Gradonačelnik se svima obratio prije početka programa istaknuvši kako su nacionalne manjine naše blago koje pokazuje da živimo u tolerantnom društvu. Čestitao je Češkoj obeci na mnogim nastupima koje održavaju u gradu te promoviraju grad u cijeloj Hrvatskoj i izvan njezinih granica te je najavio skorašnji jubilarni spektakl – 10.večer nacionalnih manjina, kojoj je Grad i pokrovitelj.

Predsjednica Češke obeci Miruška Lončar zahvalila je Gradu Bjelovaru na svesrdnoj podršci te je zaželjela daljnju dobru suradnju na zadovoljstvo svih Bjelovarčana – pripadnika i manjinskog i većinskog naroda.

Tekst i fotografije: Kristina Turković

Podijeli s prijateljima!
Back to top