Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

CUK preselio u nove prostorije

Centar za cjeloživotno učenje i kulturu, odnosno nekadašnje Pučko učilište Bjelovar, od sada radi na novoj adresi, u Ulici Petra Preradovića 2.

Riječ je o privremenom smještaju u bolji i veći prostor, dok se ne nađe rješenje za bivši prostor za koji je potrebna obnova, a koja iziskuje znatne novčane izdatke. Gradonačelnik Dario Hrebak, prilikom obilaska novog prostora, istaknuo je kako stara zgrada ima više vlasnika što automatski otežava situaciju i nemoguće ju je prijaviti na natječaje. Novi prostor ima 450 četvornih metara, a za rad bilo je potrebno ulaganje u informatičku i strujnu mrežu, ističe ravnateljica CUK-a Zvjezdana Galkowski te dodaje kako im je dio namještaja donirala Erste banka i Tehnološki park.

Istaknuto je, uz brojne edukacije i programe, kako su krenule su pripreme za IT Bootcamp Bjelovar, koji CUK radi uz podršku Grada. Riječ je o programu kojim je želja pridonijeli razvoju IT industrije te dati mladima mogućnost prekvalifikacije za tražena IT zanimanja. Edukacije će biti besplatne za korisnike, trajat će šest mjeseci u suradnji s renomiranim IT tvrtkama.

Centar za cjeloživotno učenje i kulturu trenutačno ima gotovo 600 korisnika, no vjeruju da će ih s godinama biti i više.

Podijeli s prijateljima!
Back to top
Skip to content